Суд продовжив арешт Медведчука та заарештував майно нардепа
Суд продовжив арешт Медведчука та заарештував майно нардепа

Суд продовжив арешт Медведчука та заарештував майно нардепа

Підозрюваний у державній зраді Медведчук продовжить перебувати під арештом без права внесення застави.

Личаківський районний суд Львова продовжив арешт підозрюваного у держзраді нардепа Віктора Медведчука до 9 серпня, а також заараештував його майно, яке було виявлено під час одного з обшуків.

Суд заарештував 279 картин та залізничний вагон-ресторан із меблями, предметами інтер’єру та посудом, що належать Медведчуку.

Майно було виявлено під час обшуку 7 червня в будинку та земельній ділянці, які належать нардепу на правах приватної власності.

«Загалом арештовано 279 картин, 4 статуетки, 10 годинників, 5 чашок, 1 келих, 1 піднос, 2 вази, 1 графин, 2 підставки, 2 срібних підстаканника, 1 чайник, 31 коробка з елементами посуду, залізничний вагон-ресторан з меблями, предметами інтер’єру та посуду», – говориться в повідомленні.

Водночас, 9 червня суд задовольнив клопотання прокурора про продовження запобіжного заходу Медведчуку у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів, тобто до 9 серпня 2022 року, без визначення розміру застави.

24 лютого нардеп втік зі свого маєтку у Києві і відтоді переховувався від слідства у столиці. 12 квітня президент України Володимир Зеленський повідомив, що СБУ вдалося знайти та затримати Медведчука.

Читайте також: 

  • Медведчук не потрібен Росії, обміняти його на наших хлопців не можемо – Подоляк
  • Україна готувалася до великої війни, прибираючи «медійних гауляйтерів» – Данілов

За даними СБУ, ФСБ Росії намагалася вивезти Медведчука до невизнаного Придністров'я, а потім до РФ. Однак доїхати Медведчук зміг лише до меж Київської області.

Медведчук просив президента Володимира Зеленського обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя, але Росія відмовилась від цього.

До моменту своєї втечі, 24 лютого, Медведчук залишався під домашнім арештом. Такий запобіжний захід йому обирали двічі в межах різних кримінальних проваджень: 13 травня (щодо видобутку нафти і газу в Чорному морі) та 12 жовтня 2021 року (щодо сприяння діяльності терористичної організації через поставки вугілля з окупованих територій Донбасу). 

2 листопада 2021 року Печерський суд змінив запобіжний захід для Медведчука з домашнього арешту на особисте зобов'язання до 31 грудня в межах епізоду про держзраду і замах на розграбування національних ресурсів у Криму. В іншій справі домашній арешт залишався чинним.

Скріншот відео: СБУ/YouTube

Теги по теме
Виктор Медведчук
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны