Світ готується до спалахів Covid-19: які вакцини можуть бути ефективними проти нових видів Омікрона
Світ готується до спалахів Covid-19: які вакцини можуть бути ефективними проти нових видів Омікрона

Світ готується до спалахів Covid-19: які вакцини можуть бути ефективними проти нових видів Омікрона

Вакцини проти Covid-19, які використовуються в даний час в США, як і раніше, забезпечують надійний захист від тяжкого захворювання та смерті від коронавірусної інфекції.

Особливо якщо люди отримали бустерну дозу.

Але ці вакцини націлені на вихідний штам коронавірусу, і їхня ефективність помітно знизилася, коли з’явився суперконтагіозний мутант Омікрон.

Тепер, коли ще заразніші родичі Омікрона широко поширюються, Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів розглядає можливість замовлення зміни рецепту для вакцин, що виробляються як Pfizer, так і Moderna, сподіваючись, що модифіковані бустери зможуть краще захистити від нового сплеску.

Covid-19, очікуваного цієї осені та взимку.

Компанія Pfizer та її партнер BioNTech вивчили два різні способи оновлення своїх щеплень – націлювання лише на Омікрон або комбінований бустер, що додає захист від Омікрон до оригінальної вакцини.

Вони також перевірили, чи слід зберегти сьогоднішнє стандартне дозування – 30 мкг – чи подвоїти силу уколів.

У дослідженні понад 1,2 тис.

дорослих людей середнього та старшого віку, які вже отримали три дози вакцини, Pfizer заявила, що обидва бустерні підходи викликали значний стрибок антитіл, що борються з Омікронами.

— Грунтуючись на цих даних, ми вважаємо, що у нас є два дуже сильні кандидати, адаптовані до Омікронів, — заявив у своїй заяві генеральний директор Pfizer Альберт Бурла.

Бустер Pfizer, що містить тільки Омікрон, викликав найсильнішу імунну відповідь проти цього варіанту.

Держатся не менее двух месяцев: названы симптомы длительного Covid-19 у детей.

Але багато експертів говорять, що комбіновані щеплення можуть бути найкращим підходом, тому що вони збережуть доведені переваги оригінальної вакцини проти Covid-19, додаючи новий захист від Омікрон.

І Pfizer заявила, що через місяць після того, як люди отримали комбіновану ін’єкцію, у них було від 9 до 11 разів більше антитіл, що борються з Омікронами.

Це більш ніж у 1,5 рази краще, ніж ще одна доза оригінальної вакцини.

І що важливо, попередні лабораторні дослідження показують, що модифіковані дози також виробляють антитіла, здатні боротися з генетично відмінними родичами Омікронів, названими BA.4 і BA.5, хоча ці рівні були не такими високими.

Нещодавно Moderna оголосила про аналогічні результати випробувань своєї комбінованої вакцини, яку вчені називають бівалентною.

Источник материала
loader
loader