6 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
YouTube заблокував майже пів тисячі проросійських каналів на вимогу СБУ
YouTube заблокував майже пів тисячі проросійських каналів на вимогу СБУ

YouTube заблокував майже пів тисячі проросійських каналів на вимогу СБУ

Автори:
MediaSapiens
У сумі на цих майданчиках було понад 15 мільйонів підписників.

За даними Служби безпеки України, медіаплатформа YouTube заблокувала 442 проросійських канали. Серед заблокованих — «Россия», «Соловьёв LIVE», «Звезда», «Первый» тощо. У сумі на заблоковані платформою канали було підписано понад 15 мільйонів людей.

«Безглузді фейки про "біолабораторії" та радіокерованих гусей, ненависть до українців і рафінована брехня для своїх громадян. Саме за такою формулою діє російська пропаганда, генеруючи безкінечний потік омани», — повідомили у відомстві.

Там додають, що передали інформацію для блокування 1529 телеграм-каналів і ботів, 426 акаунтів в інстаграмі, 93 фейсбук-акаунтів, 1050 – тік-ток сторінок.

В СБУ закликають українців користуватися офіційним чат-ботом t.me/Traitor_Search_bot та надсилати туди інформацію про інтернет-агентів, які «зливають» ворогам важливі дані або поширюють у соцмережах контент на підтримку загарбників.

Нагадаємо, раніше відеоплатформа YouTube видалила понад 70 000 відео та 9 000 каналів, пов’язаних з війною в Україні, через порушення правил щодо вмісту. Компанія не надала деталі щодо видаленого контенту та каналів, але вказує, що більшість із них просували наративи Кремля щодо подій в Україні.

Фото: unsplash

Теги по теме
СБУ
Источник материала
Поделиться сюжетом