Деруни з кабачків – надзвичайно смачна літня страва, що стане в нагоді, особливо, коли їх вродило багато.
Рецепт простий у приготуванні, а деруни виходять дуже ніжними всередині і хрусткими зовні.
Це найкращий варіант як для сніданку, так і просто на закуску до обіду чи вечері, вважає шеф Євген Клопотенко.
2 кабачки.
4 ст.
1 яйце.
1 ч.
сушеного кропу.
4 ст.
соняшникової олії (для смаження).
сіль та перець до смаку.
Ретельно помийте кабачки.
Якщо кабачки молоді, шкірку знімати не потрібно.
Натріть на крупній тертці.
Вбийте яйце і додайте сіль та перець до смаку.
Перемішайте суміш.
Всипте у миску до кабачків борошно та сушений кріп.
Якщо у вас є свіжий кріп, можна використати і його, так деруни будуть ароматнішими.
Ретельно перемішуйте суміш кілька хвилин ложкою, аби кабачки виділили трохи соку.
Кабачковые оладьи от супермодели: оригинальный рецепт.
Розігрійте пательню із соняшниковою олією, викладайте по столовій ложці суміші та смажте з обох боків приблизно по дві хвилини.
Готові деруни з кабачків подавайте зі сметаною чи натуральним йогуртом.