Болгарія може запровадити квоти на болгарську музику в ефірі державних ЗМІ
Болгарія може запровадити квоти на болгарську музику в ефірі державних ЗМІ

Болгарія може запровадити квоти на болгарську музику в ефірі державних ЗМІ

Законопроєкт передбачає, що принаймні 60% часу Болгарського національного радіо з 6-ї ранку до 8-ї вечора має бути зарезервовано для музики болгарською мовою, створеної болгарськими композиторами.

Парламент Болгарії може запровадити квоти на болгарську музику в ефірі державного телебачення та радіо. Як пише Euractiv, відповідний законопроєкт подала проросійська партія «Відродження», і його підтримав профільний комітет.

Документ передбачає, що принаймні 60% часу Болгарського національного радіо з 6-ї ранку до 8-ї вечора має бути зарезервовано для музики болгарською мовою, створеної болгарськими композиторами та виконавцями. Музика іншими мовами, створена болгарськими авторами, не захищена цим законом.

Зміни в законі передбачають, що принаймні 50% загального часу, виділеного для трансляції музики на Болгарському національному телебаченні, має бути присвячено музичним творам болгарських митців болгарською мовою.

Опитування соціологічного агентства «Альфа Рисерч» у 2020 році показало, що 72% громадян Болгарії хочуть, щоб ЗМІ транслювали більше болгарських пісень.

Нагадаємо, в Україні заборонили використання російської музики в публічному просторі. Водночас буде створено «білий список» російських артистів, чиї твори не підпадатимуть під заборону.

Ілюстрація: unsplash

Теги по теме
музыка
Источник материала
Поделиться сюжетом