Голова Європейського центробанку зазнала кібератаки з особистого номера Анґели Меркель
Голова Європейського центробанку зазнала кібератаки з особистого номера Анґели Меркель

Голова Європейського центробанку зазнала кібератаки з особистого номера Анґели Меркель

У Німеччині розслідують напад хакерів на WhatsApp Крістін Лагард.

Кіберзлочинці намагалися зламати акаунт голови Європейського центрального банку (ЄЦБ) Крістін Лагард у месенджері WhatsApp за допомогою справжнього номера мобільного телефону колишньої канцлерки Німеччини Анґели Меркель. Про це повідомляє Deutsche Welle.

За даними видання, Лагард, яку пов'язує особиста дружба з Меркель, отримала SMS-повідомлення з номера ексканцлерки з пропозицією продовжити спілкування через WhatsApp. Голова Європейського центробанку перетелефонувала подрузі, щоб переконатися, що саме вона надіслала повідомлення. Але це виявилося не так.

Поліція розпочала розслідування, в якому беруть участь Федеральне відомство з охорони конституції (BfV) та Федеральне управління інформаційної безпеки (BSI). Як вважають слідчі, метою хакерів був код ідентифікації, за допомогою якого вони могли отримати доступ до облікового запису Лагард у месенджері. Поки що невідомо, звідки зловмисники дізналися номер Меркель.

BfV та BSI розіслали депутатам Бундестагу попередження з описом методики хакерів. Раніше мішенню кіберзлочинців вже стала низка представників політичних та економічних кіл Німеччині. Атаки відбувалися з використанням вкрадених особистих даних високопоставлених німецьких політиків.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що у 2015 році Німеччина зазнала масштабної кібератаки на сервер Бундестагу, внаслідок якої хакери отримали доступ до даних електронної пошти Ангели Меркель за період з 2012 по 2015 роки. Канцлерка Ангела Меркель заявляла, що у німецьких слідчих є достатньо доказів, що до кібератаки причетна російська військова розвідка. Меркель назвала дії Росії не випадковим епізодом, а частиною гібридної війни.

Фото: dw.com

Теги по теме
Германия Ангела Меркель
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны