Нардепа-колаборанта Ковальова заочно арештували та оголосили в розшук
Нардепа-колаборанта Ковальова заочно арештували та оголосили в розшук

Нардепа-колаборанта Ковальова заочно арештували та оголосили в розшук

На початку липня власнику 4 канала оголосили про підозру у держзраді та колабораціонізмі. За цими статтями він може отримати довічне позбавлення волі.

Нардепа-колаборанта, власника 4 каналу Олексія Ковальова заочно арештували та оголосили в розшук. Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

«За клопотанням ДБР народному депутату України Олексію Ковальову обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави. Депутата оголошено в розшук», - йдеться в повідомленні.

6 липня Ковальову оголосили підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада в умовах воєнного стану), ч. 1 ст. 111-2 КК України (пособництво державі-агресору). За даними ДБР, він передав санаторій під розміщення окупантів, вивозив продукти з Херсонщини в окупований Крим та завозив з півострова паливо.

Також колаборант обійняв посаду у незаконно створеному окупаційною адміністрацією держави-агресора «уряді Херсонської області».

Як зазначила генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова, Ковальову «світить» довічне.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну нардеп Олексій Ковальов вирішив перебувати на окупованій території Херсонської області. У квітні 2022 року правоохоронці порушили кримінальне провадження щодо нього за статтею про колабораційну діяльність. 

28 квітня членство Ковальова у парламентській фракції «Слуга народу» було призупинене, партія підозрювала його у державній зраді. У відповідь нардеп заявив, що підозри партії є «бездоказовими», і він, мовляв, через це сам може звернутись до правоохоронців. 3 травня Олексія Ковальова виключили з фракції «Слуга народу». 

8 червня 2022 року на одній із фейсбук-сторінок нардеп опублікував такі слова: «Росія тут назавжди, й найтісніша інтеграція з Росією вже відбувається».

Як стало відомо наприкінці червня, Олексій Ковальов вижив після замаху на нього на Херсонщині та лікувався в окупованому Криму.

Теги по теме
ГБР
Источник материала
Поделиться сюжетом