Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 липня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 липня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 липня

Врожай і перевезення зернових, стосунки США із Близьким Сходом та інтерв’ю Олі Полякової.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. З липня ми також запустили моніторинг російськомовного марафону «FreeДом».

Телеканали: «Рада», ICTV/СТБ,  Суспільне, «Україна 24», «Інтер».

У блоці телеканалу «Рада» говорили про ймовірне визнання Росії спонсором тероризму. Богдан Ференс, експерт із міжнародних питань, вважає, що це питання стоятиме під час парламентської виборчої кампанії, коли в США боротимуться республіканці та демократи. Також на це впливає ситуація на фронті.

Про роль острова Зміїного говорили із колишнім послом  України у Хорватії (2010-2017 роки) Олександром Левченком. Росія блокує перевезення вантажів зернових культур із чорноморських портів. Звільнивши Зміїний, Україна зможе відправляти зерно вздовж українського берега до Дунаю у румунські порти, звідти до болгарського берега і Стамбула. Звідти вони підуть у Середземне море. Але розблокування проходу через чорноморське узбережжя спростить цей логістичний ланцюжок.

У блоці ICTV/СТБ шеф-кухарка і переможниця, суддя проєкту «Майстершеф» Ольга Мартиновська розповіла про представлення української кухні на міжнародній арені.

Ведучі Суспільного обговорювали турне Байдена на Близькому Сході. Ігор Семиволос, директор Центру близькосхідних досліджень, вважає, що Україні не слід сподіватися на достатню кількість зброї із цього регіону — там її просто немає.

Міжнародний оглядач і журналіст Юрій Мацарський провів паралель між бесідою Байдена із принцом Саудівської Аравії зі словами Вінстона Черчіля, який свого часу сказав, що буде домовлятися хоч із самими чортом, маючи на увазі, вочевидь, Сталіна, якщо треба перемогти Гітлера.

Євген Ситниченко, керівник Криворізької районної військової адміністрації, розповів про поля, які підпалили російські снаряди, і роботу з розмінування, яку проводять фахівці ДСНС.

Нардеп Іван Чайківський з групи «За майбутнє» у блоці каналу «Україна 24» сказав, що Україна зібрала вже 10% запланованого врожаю ярових культур. Депутат каже, що українці будуть із хлібом.

О 21:00 в етері національного марафону розпочалось інтерв’ю  зі співачкою Олею Поляковою. Вона дала його українською мовою, хоча до цього у шоу ютуб-проєкту «Взрослые девочки» вони разом з Машею Єфросініною сказали, що не досить вільно почуваються, говорячи українською.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны