4 харчові звички, які прискорюють метаболізм після 50 років
4 харчові звички, які прискорюють метаболізм після 50 років

4 харчові звички, які прискорюють метаболізм після 50 років

Те, що вам за 50, не означає, що ваш організм має відчувати свій вік.

Старіння супроводжується багатьма різними змінами у вашому тілі, одним із яких є ваш метаболізм.

З віком метаболізм сповільнюється. Повільний метаболізм може призвести до втоми, випадіння волосся, головного болю та збільшення ваги. Хоча ви не можете змінити неминуче, є способи покращити самопочуття.

Читайте далі, щоб дізнатися про харчові звички, які допоможуть прискорити обмін речовин.

Схема метаболізму людини за віком: ВВС

Додавайте перець чилі

"Перець у стравах може покращити обмін речовин", — каже член ради медичних експертів Лорен Манакер.

Манакер припускає, що капсаїциноїди (CAP), які містяться як у перці чилі, так і в екстрактах перцю, як було показано, відіграють роль у посиленні метаболізму.

Згідно з дослідженням, капсаїцин — найпоширеніший капсаїциноїд — відіграє певну роль у багатьох аспектах вашого здоров’я. Зокрема, було виявлено, що він підтримує метаболічний стан, особливо коли йдеться про втрату ваги у людей із ожирінням.

Полюбіть імбир

Деякі дослідження показали, що імбир покращує термогенез (спалювання калорій). Доведено, що споживання імбиру має протизапальну, антигіпертензивну, сенсибілізуючу та стимулюючу дію на шлунково-кишковий тракт.

Крім того, це кореневище може допомогти схуднути людям із зайвою вагою або ожирінням. Це тому, що імбир повний природних антиоксидантів. Їх протизапальні властивості також можуть допомогти втраті ваги.

Вівсянка, але не пластівці

"Овес та інші цільні зерна можуть допомогти людям підтримувати здоровий метаболізм", — каже лікар.

Цільні зерна допомагають збільшити швидкість метаболізму людини в стані спокою.

Вживання вівса може допомогти вам довше відчувати ситість і спалювати більше жиру.

Він допомагає підтримувати мікробний баланс організму людини здоровим, забезпечуючи краще співвідношення "хороших" і "поганих" кишкових бактерій. Здоровий кишечник має багато переваг, таких як підтримка апетиту та енергетичного обміну.

Які солодощі корисні? Їжте чорний шоколад / Фото: pixabay.com

Обирайте справжній темний шоколад

Споживання шоколаду, багатого флавоноїдами, наприклад чорного, може покращити обмін речовин людини.

"Згідно з результатами дослідження, опублікованого в Molecules у 2018 році, люди, які щодня споживали по 2 грами темного шоколаду, що містить 70% какао, протягом 6 місяців відчували кращі аспекти метаболізму глюкози порівняно з людьми, які споживали по 2 грами шоколадного молока", - каже лікар.

Однак, незважаючи на користь темного шоколаду, важливо споживати його в помірній кількості і переконатися, що ви купуєте лише продукт із 70% какао або більше. Чим менший відсоток какао містить шоколадка, тим вищий відсоток доданого цукру в ній. Шоколад калорійний, і споживання його в надлишку (як і всіх корисних речей) може спричинити збільшення ваги. А це протилежний ефект.

Також українська лікарка-дієтологиня Катерина Толстікова у своїй Школі Здоров'я розповіла про найбільш доступні та поживні продукти.

Курячі яйця – одне з найкращих джерел високоякісного протеїну.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Источник материала
Поделиться сюжетом