Швейцарія готується до нестачі електроенергії та газу через війну рф проти України
Швейцарія готується до нестачі електроенергії та газу через війну рф проти України

Швейцарія готується до нестачі електроенергії та газу через війну рф проти України

КИЇВ. 21 липня. УНН. Швейцарія готується до нестачі електроенергії та газу через війну рф проти України, можливі перебої з постачанням газу. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Цитата

«Майкл Франк, директор асоціації швейцарських електроенергетичних компаній VSE, заявив, що Швейцарія планує запровадити дедалі суворіші заходи щодо енергозбереження у разі потреби», - йдеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що спочатку уряд зробить запит на добровільні заходи щодо заощадження — кампанія з інформування громадськості має відбутися наступного місяця — потім він може обмежити другорядні види використання, такі як освітлення вітрин, використання мобільних обігрівачів або нічне освітлення, сказали на брифінгу в Берні.

Потім, в екстремальному сценарії, уряд може дати наказ приблизно 30 тисячам компаній заощадити до 30% енергоспоживання. За оцінкою, ці перші три фази можуть скоротити попит на електроенергію на 25-30%.

У крайньому випадку Берн може вимкнути частину енергомережі.

Високопосадовець комунального сектора заявив, що Швейцарія може вдатися до безперервного чотиригодинного відключення електроенергії в регіонах, якщо енергетична криза в Європі призведе до нестачі електроенергії взимку.

Доповнення

ЄС планує скоротити споживання газу на 15% до наступної весни, через побоювання, що росія може припинити постачання блакитного палива.

Теги по теме
Россия газ электроэнергия Швейцария
Источник материала
Поделиться сюжетом