У Великій Британії TikTok посів вагоме місце як джерело новин для дорослих — дослідження
У Великій Британії TikTok посів вагоме місце як джерело новин для дорослих — дослідження

У Великій Британії TikTok посів вагоме місце як джерело новин для дорослих — дослідження

Попри популярність новин на платформі, споживачі скептично оцінюють їх правдивість.

Дослідження звичок споживання новин у Великій Британії показало, що TikTok є джерелом новин для дорослих, що зростає найшвидше. Згідно зі звітом британського регулятора Ofcom, наразі додаток використовують 7% дорослих як джерело новин, у порівнянні з 1% у 2020 році. Про це повідомляє The Verge.

Хоча TikTok є джерелом новин, що росте найшвидше, він усе ще лише шостий за популярністю серед людей віком від 16 до 24 років (де ним користуються 27%). Це позаду вебсайту/додатка BBC (29%), Twitter (35%), телеканалу новин BBC One (36%), Facebook (40%) і Instagram (46%).

Серед дітей віком від 12 до 15 років перекіс до новин у соціальних мережах набагато більший. Трьома найкращими цифровими джерелами новин для цієї групи є Instagram (29%), потім YouTube і TikTok (обидва по 28%). Однак ці джерела новин все ще випереджають два найважливіші для підлітків: спілкування з рідними (65%) і перегляд телевізора (59%).

Популярність TikTok може викликати занепокоєння, враховуючи репутацію платформи як джерела дезінформації. Наприклад, нещодавній аналіз новин, пов’язаних з українсько-російською війною, показав, що TikTok був головним джерелом поширення російської дезинформації. Але користувачі, згудно з висновками Ofcom, усвідомлюють цю проблему. Регулятор зазначає, що соціальні медіаплатформи отримують гірші результати, ніж більш традиційні джерела новин, за такими атрибутами, як «довіра». Приблизно дві третини користувачів сайтів соціальних мереж кажуть, що не довіряють їм щодо новин повною мірою.

Нагадаємо, що майже половина молоді шукає інформацію в TikTok та Instagram замість Google.

Фото: Anton/ Рexels

Теги по теме
Новости Соцсети
Источник материала
Поделиться сюжетом