Австрія засудила обстріл російськими окупантами Одеси
Австрія засудила обстріл російськими окупантами Одеси

Австрія засудила обстріл російськими окупантами Одеси

КИЇВ. 24 липня. УНН. Австрія засуджує російську ракетну атаку на Одесу. Відповідна заява опублікована у Twitter австрійського зовнішньополітичного відомства, передає УНН.

Цитата

"Ми рішуче засуджуємо сьогоднішню атаку на Одесу, менш ніж через 24 години після домовленості щодо експорту зерна з українських портів. Така тактика є обурливою і демонструє подальшу зневагу з боку росії мільйонів людей в усьому світі, які страждають від продовольчої небезпеки", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо

Ворог 23 липня атакував Одеський морський торговельний порт крилатими ракетами типу "Калібр". 2 ракети збиті силами протиповітряної оборони. 2 влучили в об'єкти інфраструктури порту, повідомили у ОК "Південь".

Це сталося менш ніж через 24 години після того, як росія підписалася під угодою про розблокування експорту українського зерна морем – з ООН та Туреччиною. Аналогічну угоду окремо від росії з ООН та Туреччиною підписала і Україна. Йшлося про розблокування для експорту трьох портів – "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний".

Ворожий ракетний удар по порту Одеси викликав реакціюяк МЗС України, так і іноземних дипломатів, зокрема, США.

У результаті ракетного удару по Одеському порту постраждали люди.

Теги по теме
Украина Россия война Обстрел Одесса Австрия
Источник материала
Поделиться сюжетом