Стартував благодійний онлайн-показ фільму «Mıqlar» від «КримSOS»
Стартував благодійний онлайн-показ фільму «Mıqlar» від «КримSOS»

Стартував благодійний онлайн-показ фільму «Mıqlar» від «КримSOS»

Акція відбувається в межах міжнародних благодійних онлайн-показів на підтримку українських кінематографістів.

Переглянути «Mıqlar» та інші фільми можна на платформі Pantaflix Technologies, пише громадська організація «КримSOS». Вартість благодійних внесків за перегляд фільмів учасників показів складає 5 та 10 євро. Благодійні онлайн-покази організовує міжнародна ініціатива «Кінематографісти для України».

Зазначається, що на платформу щотижня додаватимуть нові стрічки українських режисерів. «Mıqlar» став однією зі стрічок, що допомагають збирати кошти на підтримку українського кінематографу.  

Фільм «Mıqlar» («Цвяхи») створено режисером Ернесом Сарихаліловим за підтримки «КримSOS» і Державного агентства України з питань кіно у 2018 році. «Цвяхи — це єдине, що залишилось від будинку, де жила сім'я хлопчика. Він збирає їх на прохання батька, але дорогою назад хлопчик помічає недобру постать місцевого...», — йдеться в описі 32-хвилинної стрічки.

Продюсерка фільму — співзасновниця ГО «КримSOS» Таміла Ташева, яка наразі обіймає посаду Постійної представниці Президента України в Автономній Республіці Крим. «Mıqlar» є учасником багатьох національних та міжнародних фестивалів, отримав нагороду «Найкращий фільм» на Westminster Film Festival у Великій Британії.

Теги по теме
Крым аннексия Крыма
Источник материала
Поделиться сюжетом