Безкоштовна хіміотерапія для пацієнтів з онкологією: що потрібно знати
Безкоштовна хіміотерапія для пацієнтів з онкологією: що потрібно знати

Безкоштовна хіміотерапія для пацієнтів з онкологією: що потрібно знати

Які медичні послуги для пацієнтів з онкологічними діагнозами в Україні надаються безкоштовно, розповіли фахівці Міністерства охорони здоров’я України.

— Програма медичних гарантій охоплює всі найважливіші види медичної допомоги для пацієнтів з онкологією на кожному етапі лікування, — йдеться в повідомленні МОЗ.

Відзначається, що для цього передбачений пакет послуг для пацієнтів з підтвердженим діагнозом злоякісного новоутворення.

Сложная онкология глаза: медики Львова борются за здоровье двухлетнего малыша из Запорожской области.

Безкоштовний список медпослуг для дітей і дорослих з онкологією:.

лабораторні та інструментальні дослідження в амбулаторних і стаціонарних умовах (МРТ, КТ, УЗД, рентген-дослідження, ендоскопічні дослідження, сцинтиграфія);.

забезпечення лікарськими засобами, які МОЗ закуповує централізовано, та ліками, закупленими засобами інших програм центрального та місцевого бюджетів;.

інтенсивна терапія, киснева підтримка, знеболювання на всіх етапах;.

реабілітації при лікуванні;.

харчування в стаціонарних умовах.

Повний список послуг можна знайти за посиланням (пакет 27 Хіміотерапевтичне лікування та супровід дорослих і дітей з онкологічними захворюваннями в амбулаторних і стаціонарних умовах, файл Специфікація).

Відзначається, що пацієнт отримує хіміотерапевтичне лікування безкоштовно незалежно від того, чи буде воно проведено в амбулаторних або в стаціонарних умовах.

Медзаклади повинні забезпечити пацієнту всі медичні вироби, витратні матеріали та лікарські засоби, необхідні для надання послуг.

Источник материала
loader
loader