ДБР розслідує понад 750 справ проти зрадників та колаборантів
ДБР розслідує понад 750 справ проти зрадників та колаборантів

ДБР розслідує понад 750 справ проти зрадників та колаборантів

КИЇВ. 1 серпня. УНН. Державне бюро розслідувань з 24 лютого відкрило вже 752 провадження щодо зрадників та колаборантів. Про це повідомили у пресслужбі відомства, передає УНН.

Деталі

Як зазначили у ДБР, відкрито 619 кримінальних справ за статтею про державну зраду (ст. 11 ККУ), 104 - за колабораційну діяльність (ст. 111-1 ККУ), 7 - щодо пособників державі-агресору (ст. 111-2 ККУ).

У цих провадженнях 218 особам повідомили про підозру, 140 оголошено у розшук. Ще 1 тис. 190 осіб перевіряються на причетність до державної зради та колабораційної діяльності.

Найбільшу кількість проваджень відкрито у Луганській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях.

Нагадаємо

У липні ДБР оголосило в розшук народного депутата Олексія Ковальова, якого підозрюють у державній зраді. Йому заочно обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Зазначимо, що ще одного народного депутата - Антона Яценка - просять перевірити на колабораціонізм, зокрема, через можливі зв’язки з Ковальовим. 

Нині Антон Яценко розгорнув боротьбу з місцевою владою на Черкащині і закликає президента Володимира Зеленського звільнити тамтешнього голову ОВА Ігоря Табурця. Нардеп звинуватив його у хабарництві, а також в проблемах у військових частинах на Черкащині, посилаючись на інформацію від блогера Олексія Оскера, якого раніше викривали на фейках. Зокрема, Оскер вже під час війни закликав знести місцеву владу на Волині. 

Теги по теме
расследование ГБР
Источник материала
Поделиться сюжетом