Медведчуку продовжили арешт до 19 вересня
Медведчуку продовжили арешт до 19 вересня

Медведчуку продовжили арешт до 19 вересня

Підозрюваний у держзраді нардеп перебуває під вартою з момента затримання 12 квітня при спробі втечі з України.

Суд продовжив арешт підозрюваного у держзраді нардепа Віктора Медведчука до 19 вересня. Про це повідомила пресслужба Личаківського суду міста Львова.

«Слідчий суддя Личаківського районного суду м. Львова задовольнив клопотання прокурора Офісу Генерального прокурора та продовжив строк тримання під вартою без визначення розміру застави Медведчуку В.В., який обґрунтовано підозрюється у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28 ч.1 ст.111, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 258-3 КК України, в межах строку досудового розслідування, а саме до 19 вересня 2022 року», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 24 лютого нардеп втік зі свого маєтку у Києві і відтоді переховувався від слідства у столиці. 12 квітня президент України Володимир Зеленський повідомив, що СБУ вдалося знайти та затримати Медведчука.

Читайте також: 

  • Медведчук не потрібен Росії, обміняти його на наших хлопців не можемо – Подоляк
  • Україна готувалася до великої війни, прибираючи «медійних гауляйтерів» – Данілов

За даними СБУ, ФСБ Росії намагалася вивезти Медведчука до невизнаного Придністров'я, а потім до РФ. Однак доїхати Медведчук зміг лише до меж Київської області.

Медведчук просив президента Володимира Зеленського обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя, але Росія відмовилась від цього.

До моменту своєї втечі, 24 лютого, Медведчук залишався під домашнім арештом. Такий запобіжний захід йому обирали двічі в межах різних кримінальних проваджень: 13 травня (щодо видобутку нафти і газу в Чорному морі) та 12 жовтня 2021 року (щодо сприяння діяльності терористичної організації через поставки вугілля з окупованих територій Донбасу). 2 листопада 2021 року Печерський суд змінив запобіжний захід для Медведчука з домашнього арешту на особисте зобов'язання до 31 грудня в межах епізоду про держзраду і замах на розграбування національних ресурсів у Криму. В іншій справі домашній арешт залишався чинним.

Теги по теме
Виктор Медведчук
Источник материала
Поделиться сюжетом