Завдання НАТО: підтримувати Україну і не допустити розширення війни - Столтенберг
Завдання НАТО: підтримувати Україну і не допустити розширення війни - Столтенберг

Завдання НАТО: підтримувати Україну і не допустити розширення війни - Столтенберг

КИЇВ. 4 серпня. УНН. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що під час російської агресії проти України одним із завдань Північноатлантичного альянсу є підтримка Києва. Про це він сказав під час виступу на норвезькому острові Утея, інформує УНН.

Цитата

«Президент путін напав на цілу ні в чому не винну країну із застосуванням військової сили для досягнення своїх політичних цілей. У цьому конфлікті НАТО має два завдання: підтримувати Україну і не допустити переростання конфлікту в повномасштабну війну між НАТО і росією. Ми підтримуємо право України на самооборону. Це право закріплене міжнародним правом. Український народ проявив велику мужність протягом всієї війни», - заявив він.

Деталі

За слова Столтенберга, країни-члени НАТО мають моральний обов’язок підтримуватити Україну та громадян.

«Вони є незалежною країною з понад 40 мільйонами людей, які невиправдано піддаються жорстокій загарбницькій війні. Ми бачимо військові дії, напади на цивільне населення та руйнування, яких не було з часів Другої світової війни. Ми не можемо бути байдужими до цього, але також у наших власних інтересах, щоб президент путін не досяг успіху в своїх амбіціях в Україні», - запевнив він.

Генсек НАТО додав, що ціну, яку платить Захід за наслідки російської агресії проти України, не можна порівнювати з ціною, яку щодня платить сама Україна.

«Ми платимо ціну за підтримку України. За військову, гуманітарну та фінансову підтримку. За санкції, які призвели до зростання інфляції та зростання цін у наших країнах. Але пам’ятайте – ціна, яку ми платимо, може вимірюватися грошима. Ціна, яку платить Україна, вимірюється людськими життями, щодня сотні вбитих і поранених. Те, що ми бачимо зараз, — це жорстока і кривава війна на виснаження. Українці показали вміння завдавати ударів у відповідь і повертати території, планують контрнаступ на півдні. Друге завдання НАТО – не допустити поширення війни», - резюмував він.

Доповнення 

Лідери країн НАТО на саміті у Мадриді пізніше цього тижня погодять посилений комплексний пакет допомоги для України, що, зокрема, стосується захищеного зв'язку, системи захисту від дронів та пального. 

Теги по теме
Украина война НАТО
Источник материала
Поделиться сюжетом