Готуємо овочевий бульйон і заморожуємо про запас
Готуємо овочевий бульйон і заморожуємо про запас

Готуємо овочевий бульйон і заморожуємо про запас

Овочевий бульйон універсальний і має бути завжди під рукою в холодильнику.

Його можна приготувати про запас, потім заморозити і використовувати, коли знадобиться.

За бажанням в бульйон можна додати будь-які овочі на ваш розсуд: кольрабі, солодкий перець, гриби, а також коріння петрушки, пастернаку і селери.

Базовий овочевий бульйон.

1 шт.

2 шт.

Цибуля ріпчаста.

2 шт.

Селера стебло з листям.

1 шт.

Цибуля порей зелена частина стебла.

2-3 гілочки Петрушка.

2-3 гілочки Чебрець.

2-3 шт.

Лавровий лист.

4-5 горошин Чорний перець.

1 ст.

Цибулю, моркву помийте і почистіть.

Зелень, стебла селери і порею помийте.

Цибулини поріжте навпіл, моркву — уздовж на дві частини.

Стебла селери і цибулі порею — великими шматками.

На пательні обсмажте цибулю і моркву до темно-коричневої скоринки.

Важливий момент: смажити потрібно на сухій пательні без олії.

Каструлю з водою поставте на середній вогонь і викладіть туди обсмажені овочі, селеру, порей і петрушку.

Доведіть бульйон до кипіння, зменшить вогонь до мінімуму і варіть ще 30 хвилин.

В кінці додайте чебрець, лавровий лист, сіль і перець горошком.

Накрийте кришкою, приберіть з плити і дайте настоятися протягом 1-2 годин.

Процідіть бульйон через марлю або дрібне сито.

Якщо необхідно, додайте сіль за смаком.

Сырный суп: легко и вкусно.

Якщо хочете заморозити бульйон, налийте його у судочки, накрийте кришками і поставте у морозилку.

Источник материала
loader
loader