Овочевий бульйон універсальний і має бути завжди під рукою в холодильнику.
Його можна приготувати про запас, потім заморозити і використовувати, коли знадобиться.
За бажанням в бульйон можна додати будь-які овочі на ваш розсуд: кольрабі, солодкий перець, гриби, а також коріння петрушки, пастернаку і селери.
Базовий овочевий бульйон.
1 шт.
2 шт.
Цибуля ріпчаста.
2 шт.
Селера стебло з листям.
1 шт.
Цибуля порей зелена частина стебла.
2-3 гілочки Петрушка.
2-3 гілочки Чебрець.
2-3 шт.
Лавровий лист.
4-5 горошин Чорний перець.
1 ст.
Цибулю, моркву помийте і почистіть.
Зелень, стебла селери і порею помийте.
Цибулини поріжте навпіл, моркву — уздовж на дві частини.
Стебла селери і цибулі порею — великими шматками.
На пательні обсмажте цибулю і моркву до темно-коричневої скоринки.
Важливий момент: смажити потрібно на сухій пательні без олії.
Каструлю з водою поставте на середній вогонь і викладіть туди обсмажені овочі, селеру, порей і петрушку.
Доведіть бульйон до кипіння, зменшить вогонь до мінімуму і варіть ще 30 хвилин.
В кінці додайте чебрець, лавровий лист, сіль і перець горошком.
Накрийте кришкою, приберіть з плити і дайте настоятися протягом 1-2 годин.
Процідіть бульйон через марлю або дрібне сито.
Якщо необхідно, додайте сіль за смаком.
Сырный суп: легко и вкусно.
Якщо хочете заморозити бульйон, налийте його у судочки, накрийте кришками і поставте у морозилку.