Кулеба про інформаційну війну: Не буває остаточних поразок чи остаточних перемог
Кулеба про інформаційну війну: Не буває остаточних поразок чи остаточних перемог

Кулеба про інформаційну війну: Не буває остаточних поразок чи остаточних перемог

Очільник українського МЗС вважає, що інформаційна війна — це «нескінченний процес».

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба в інтерв’ю виданню «Гордон» висловив своє бачення щодо того, якою є специфіка інформаційних воєн.

«Це нескінченний процес. Тому будуть, безперечно, російські наступи, будуть наші контрнаступи, будуть наші наступи, їхні контрнаступи...», – сказав міністр.

Серед іншого, Кулеба прокоментував пропагандистський вкид РФ про нібито відсутність контролю за зброєю, яку Україні надають західні партнери: «Класичний приклад – це історія про те, що нібито західна зброя розповзається з України по світу. Ось класичний приклад. Це "сталінградська битва" в інформаційному просторі».

  • Читайте також: Кулеба щодо статті FT про «контрабанду» зброї з України: Змінили заголовок, потім «відгребли» від США та НАТО

Нагадаємо, у липні 2022-го британська газета Financial Times опублікувала матеріал про «контрабанду» зброї з України, але згодом скорегувала заголовок.  

Спочатку редакція дала заголовок «НАТО та ЄС б'ють на сполох через контрабанду зброї Україною», а потім виправила так: «НАТО та ЄС б'ють на сполох через ризик контрабанди зброї Україною».

У статті йдеться про те, що країни НАТО та ЄС нібито наполягають на кращому відстеженні зброї, яку постачають в Україну, «у відповідь на побоювання, що злочинні групи контрабандою вивозять її з країни на чорний ринок Європи». Газета посилається на інформацію від «західних чиновників».

США заявили, що не бачать жодних ознак того, що надану зброю Україна може вивозити за кордон як контрабанду.

4 серпня американська телекомпанія CBS випустила сюжет, який багато в чому повторював тези статті FT про нібито непрозорий розподіл в Україні зброї, отриманої від західних партнерів. Згодом CBS оголосила, що видалила твіт із рекламою свого сюжету про зброю в Україні і буде вносити правки у цей матеріал.

У сюжеті CBS був коментар засновника некомерційної організації Blue-Yellow Йонаса Охмана, який сказав, що «лише 30% західної зброї зрештою доходить до українських військових», бо після перетину кордону «із нею щось відбувається».

Після виходу сюжету організація виступила із заявою, що коментар записували ще на початку травня, тож Охман коментував ефективність західної допомоги Україні саме на той час.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зреагував на вихід сюжету про нібито «зникнення» в Україні західної зброї, закликавши CBS провести внутрішнє розслідування.

Фото: «Радіо Свобода»

Теги по теме
российская агрессия МИД Украины Дмитрий Кулеба
Источник материала
Поделиться сюжетом