Уряд дозволив командирам посвідчувати заповіти військових
Уряд дозволив командирам посвідчувати заповіти військових

Уряд дозволив командирам посвідчувати заповіти військових

КИЇВ. 17 серпня. УНН. Кабінет міністрів України своєю постановою вніс зміни до порядку державної реєстрації заповітів та спадкових договорів у Спадковому реєстрі. Таким чином командири військовослужбовців зможуть посвідчити їхні заповіти в умовах воєнного стану. Про це повідомляє пресслужба уряду, передає УНН.

Цитата

«Постановою передбачається, що в умовах воєнного стану посвідчувати заповіти військовослужбовців (...) зможуть не тільки нотаріуси. Таке право отримали також командири (начальники) цих формувань (органів) та інші уповноважені таким командиром (начальником) особи», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що після посвідчення відповідні уповноважені особи мають надіслати заповіт через Генштаб ЗСУ, Міноборони, відповідний орган до Міністерства юстиції чи його територіального органу для його реєстрації нотаріусами у Спадковому реєстрі.

Водночас постановою встановлено строк у 2 робочі дні після отримання територіальним органом Мін'юсту заповіту, протягом яких забезпечується передача заяви про реєстрацію такого документа, посвідченого особою, яка в умовах воєнного стану відповідно до законодавства має право його посвідчувати, до реєстратора. Останній же протягом 3 робочих днів після отримання на зберігання такого заповіту здійснює його державну реєстрацію у Спадковому реєстрі.

Доповнення

Уряд готує рішення про надання статусу учасника бойових дій добровольцям у громадах.

Теги по теме
Вооруженные силы Украины военные
Источник материала
Поделиться сюжетом