МЗС України звинуватило російську редакцію Deutsche Welle у підіграванні ворожій пропаганді
МЗС України звинуватило російську редакцію Deutsche Welle у підіграванні ворожій пропаганді

МЗС України звинуватило російську редакцію Deutsche Welle у підіграванні ворожій пропаганді

«Через загрози, які несе російська дезінформація, німецький уряд вже обмежив діяльність на території Німеччини каналу російської пропаганди RT. І ми закликаємо німецьких партнерів відреагувати на наративи російської пропаганди, які поширюються в матеріалах DW», – зазначили в МЗС України.

Міністерство закордонних справ України звинуватило російську редакцію Deutsche Welle у підіграванні ворожій пропаганді і закликало керівництво німецького видання звернути на це увагу. Про це йдеться у коментарі речника міністерства Олега Ніколенка для «Європейської правди».

«Наразі нам не зрозуміло, чому російська служба німецького мовника підіграє російській пропаганді, маніпулює цитатами та здійснює підміну понять щодо причин та наслідків агресії Росії проти України», – зазначили в МЗС.

У міністерстві навели приклади, що російська редакція використовує тези «визнати Україну терористичною державою», «один промах українських захисників може спровокувати ядерну катастрофу на Запорізькій АЕС», «заборона на в’їзд росіян на Захід не допоможе перемогти Путіна», публікує фото Адольфа Гітлера поряд зі світлиною президентського подружжя для Vogue тощо.

«Через загрози, які несе російська дезінформація, німецький уряд вже обмежив діяльність на території Німеччини каналу російської пропаганди RT. І ми закликаємо німецьких партнерів відреагувати на наративи російської пропаганди, які поширюються в матеріалах DW», – додали в МЗС України.

Нагадаємо, у світових ЗМІ з'явились замовні статті, що «відбілюють» репутацію власника російського РБК.

Теги по теме
Германия российская агрессия МИД Украины
Источник материала
Поделиться сюжетом