Зеленський у Львові відвідав Національну академію Сухопутних військ, викладачі якої захищали підступи до Києва
Зеленський у Львові відвідав Національну академію Сухопутних військ, викладачі якої захищали підступи до Києва

Зеленський у Львові відвідав Національну академію Сухопутних військ, викладачі якої захищали підступи до Києва

КИЇВ. 18 серпня. УНН. Президент України Володимир Зеленський у межах робочої поїздки до Львівської області відвідав Національну академію Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, де поспілкувався з колективом академії. Про це УНН повідомляє з посиланням на трансляцію виступу.

Цитата

“Ви знаєте, хто наш ворог, на що він здатний. Ви знаєте, що ми робимо абсолютно все для перемоги в цій війні. Ви знаєте, що й після нашої перемоги цей сусід України не зникне”, – сказав Голова держави під час промови.

Деталі

Він наголосив, що ЗСУ та всі, хто може ефективно захищати нашу державу на полі бою, є й залишатимуться фундаментом безпеки українського народу.

“А патріотичний, освічений, компетентний і просто порядний офіцер є й завжди буде центральною фігурою в системі оборони української державності”, – зазначив Президент.

Володимир Зеленський зауважив, що від якості навчання офіцерів та рівня викладачів великою мірою залежить життя солдатів і результат бойових дій. Він наголосив, що за роки незалежності в Національній академії Сухопутних військ було підготовлено понад 10 тис. висококласних фахівців для ЗСУ, а за час війни понад 1,5 тис. випускників і викладачів закладу відзначені державними нагородами. 32 офіцери були удостоєні звання Героя України, дев’ятеро з них – посмертно.

«Україна завжди пам'ятатиме своїх воїнів, своїх героїв, які віддали життя за свободу нашого народу», – сказав Глава держави.

Зеленський висловив особливу подяку викладачам, які з перших днів повномасштабного вторгнення росії увійшли до складу зведених стрілецьких батальйонів, сформованих на базі академії, та хоробро захищали підступи до Києва.

«Ефективна оборона Києва стала однією з героїчних сторінок історії академії та надихатиме майбутні покоління українських курсантів, які навчатимуться саме тут, у місті Лева, у соборній, вільній і незалежній Україні», – наголосив він.

Наприкінці зустрічі з колективом закладу Президент вручив викладачам і курсантам державні нагороди.

Доповнення

Сьогодні, 18 серпня, у Львові відбудеться зустріч президента України Володимира Зеленського, лідера Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана та Генсека ООН Антоніу Гутерреша.

Для Ердогана одна з основних цілей зустрічі, як зазначає газета Yeni Şafak, – посадити Володимира Зеленського та російського диктатора володимира путіна за стіл переговорів.

Теги по теме
Украина Россия Владимир Зеленский Львов и Львовская область
Источник материала
Поделиться сюжетом