Як влаштований сейф та його основні особливості
Як влаштований сейф та його основні особливості

Як влаштований сейф та його основні особливості

Коли мова заходить про збереження власних цінностей, документів, зброї чи інших речей, доступ до яких повинен бути обмежений, то найкраще підходить для таких цілей сейф. Так, у Вас в домі чи офісі може бути надійна охорона, сигналізація та різного роду датчики. Проте чи вбереже це, наприклад, від доступу до пістолета дитину або до прикрас інших людей, якщо вони не будуть нічим захищені в самому приміщенні? Для того, щоб бути максимально впевненим в безпечності Ваших цінних речей спеціалісти компанії Svitzamkiv обов’язково радять купити сейф

Основні частини сейфа

Велике різноманіття сейфів пояснюється насамперед широким спектром їхнього застосування. Це можуть бути як прості схованки для зберігання якихось паперів чи для дитячих цілей, так і великі громіздкі ящики з броньованим склом для рушниць. Звісно, будова конструкції (стінки ящика, дверцята, замикаючий механізм, замок) в першому і другому випадках буде суттєво відрізнятись. Розберемо її основні особливості:

  1. Стінки сейфа. Матеріали та товщина напряму впливають на стійкість схованки до зламу та впливу зовнішньої температури на вміст всередині. В одностінних моделях виробники ставлять стальні листи товщиною не більше 2-3 міліметрів. Зрозуміло, що в такому випадку про серйозний захист говорити не доводиться. Проте для побутових задач, як то обмежити доступ для дітей, цього буде достатньо. В зламостійких та вогнезламостійких сейфах товщина стінок корпуса та дверцят може досягати навіть 50 мм. Досягається це шляхом використання товстих сталевих листів та заповненого між ними спеціального термостійкого бетону. Як наслідок, майже максимальний захист сейфа від основних методів зламу. 
  2. Запірний механізм сейфа. Це друга складова надійності. Відомі виробники встановлюють в зламостійкі моделі замки (інколи навіть подвійні) тільки з сертифікованим підвищеним класом стійкості до вандальних та інтелектуальних методів зламу. Вони керують запираючим механізмом та товстими ригелями двох чи тристоронньої дії. Для захисту від перепилювання вони обертові. 

Також конструкція надійного сейфа повинна містити внутрішні протизйомні завіси. Місця їхнього встановлення також посилюються. Далі все залежить від особливостей конкретної моделі. До прикладу, в схованках із захистом від вогню може бути встановлена спеціальна термострічка BASF. Вона за високих температур розширюється і свого роду "запечатує" сейф.

Додаткові особливості сейфа

В залежності від призначення схованки, кожна із них може мати якісь основні чи додаткові особливості. Найчастіше це:

  • Внутрішня будова: великі моделі можуть мати перегородки, які ділять простір на кілька полиць. Або навпаки їх може не бути для того, щоб поміщались об'ємні предмети. Також часто бухгалтерські та збройові сейфи мають відділ з окремим замком, куди ставляться патрони, печатки та інші важливі дрібні речі. 
  • Внутрішнє оздоблення: приємне на дотик покриття у вигляді велюру чи іншого матеріалу, підсвітка, ложементи для зброї, крючки для аксесуарів та ключів, підсвітка тощо.
  • Зовнішнє оздоблення: ексклюзивні моделі сейфів пропонують цікаві варіанти зовнішнього оформлення. Це можуть бути двері з ударотривким склом, оздоблення з різних порід дерев, шкіри тощо.
  • Електронний чи біометричний замок. Перевага такого основного замка полягає в тому, що власнику не потрібно бути носити ключі, а в останньому випадку навіть пам’ятати код доступу – сейф буде відчинятись відбитком пальця. 

На практиці, існує також чимало інших дрібних особливостей сейфів, про які варто знати перед покупкою. Тому рекомендуємо звертатись за цією допомогою до професійних менеджерів інтернет-магазину “Світ замків” на сайті або за телефонами +38 (050)-074-13-30, +38 (097)-281-11-34.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом