Ексголову КСУ Тупицького оголошено у розшук у ще одній справі
Ексголову КСУ Тупицького оголошено у розшук у ще одній справі

Ексголову КСУ Тупицького оголошено у розшук у ще одній справі

Колишнього голову Конституційного суду України Олександра Тупицького вже вдруге з початку року оголошено у міжнародний розшук.

Таке рішення 23 серпня ухвалив Голосіївський райсуд Києва, а також заочно обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

В ДБР кажуть, що це судове рішення дозволить Україні клопотати про екстрадицію Тупицького, який ймовірно зараз перебуває в Австрії, куди незаконно виїхав 17 березня.

Цього разу оголошення у розшук пов’язано з обвинуваченням Тупицького у підбурюванні до несанкціонованого втручання в роботу автоматизованої системи Клієнт Казначейства – Казначейство та пособництві такому втручанню з боку головного бухгалтера КСУ (частини 4, 5 ст.

27, ч.

2 ст.

361 ККУ).

З цими статтями ексголові КСУ загрожує позбавлення волі на строк до 5 років.

5 листопада 2021 року працівники ДБР направили до суду обвинувальний акт у цій справі.

27 травня 2022 року Тупицького оголосили в міжнародний розшук вперше.

Підставою стали матеріали ДБР про встановлення його місцеперебування в Австрії.

За даними слідства, у жовтні 2018-го в одному із кафе Києва Тупицький, який на той момент був заступником голови КСУ, підкупив свідка у кримінальному провадженні щодо колишнього голови Вищого господарського суду.

Крім того, Тупицький у 2018-2019 роках надавав неправдиві свідчення у справі протиправного заволодіння майновими активами Зуївського енергомеханічного заводу, що знаходиться у місті Зугресі Донецької області.

Имение в Крыму и квартира за 20 млн грн: что известно о бывшем главе КСУ Тупицком.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны