На Київщині влада Тарасівки на зборах «перевела» громаду УПЦ до ПЦУ
На Київщині влада Тарасівки на зборах «перевела» громаду УПЦ до ПЦУ

На Київщині влада Тарасівки на зборах «перевела» громаду УПЦ до ПЦУ

Мешканці проголосували за передачу храму розкольникам, проте не наважилися захопити святиню

На Київщині жителі Тарасівки на організованих владою зборах ухвалили рішення про передачу Свято-Успенського храму УПЦ у відання ПЦУ.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ із посиланням на Фейсбук-сторінку «Тарасівка, Нове та новини з околиць», під час зборів понад 300 віруючих Української Православної Церкви молилися перед зачиненим владою храмом.

15 серпня місцева влада оголосила про збори громади УПЦ для переведення її до ПЦУ. На Facebook-сторінці Боярської ОТГ з'явилося оголошення про те, що 21 серпня відбудуться «Загальні збори Релігійної громади Свято-Успенської парафії Київської єпархії Української Православної Церкви с. Тарасівка Фастівського району Київської області», на якому «буде розглядатися питання зміни підлеглості в канонічних та організаційних питаннях нашої громади з підпорядкування УПЦ до ПЦУ». Влада закликала мешканців Тарасівки «відкласти всі свої справи» та прийти на збори.

Настоятель Успенського храму отець Володимир Козачинський попросив вірян прийти на молебень, який проходитиме під час незаконних зборів. Він повідомив, що голова Боярської ОТГ пообіцяв до кінця 2022 ліквідувати на території Боярського району всі громади УПЦ.

«Мені особисто він (голова Боярської ОТГ Олександр Зарубін, – ред.) говорив, що до кінця року в нашій ОТГ храмів УЦП не залишиться! Також він висловлювався, що це лише тренування перед початком захоплень інших храмів Боярки», – написав отець Володимир.

«Не допустіть силового захоплення храму! Прошу допомогти відстояти наш храм і наші церковні погляди, нашу віру! Слава Богу!» – звернувся до вірян УПЦ настоятель Успенського храму.

Понад 300 вірян прийшли на молебень і підносили молитви, коли далекі від Церкви люди на незаконних зборах вирішували долю храму Успіння Богородиці. На збори прийшов і мер Зарубін. У розмові з парафіянами храму він заявив, що не є організатором зборів, а прийшов «просто подивитись», і додав, що захист вірян УПЦ не входить до його обов'язків. «У мої функції захист УПЦ точно не входить», – наголосив голова Боярської ОТГ.

Мешканці проголосували за передачу храму розкольникам, проте не наважилися захопити святиню. При цьому, як не старалася влада, на збори з'явилося менше людей, ніж на молебень.

«Захоплення церкви не відбулося, хоча невідомі люди стояли за брамою, брехали людям, що це не Українська Церква, і розпалювали ворожнечу серед українців», – написала одна із мешканок Тарасівки.

«Не буде по вашому! Можна забрати будівлю, в яку ви нічого не вклали, а парафіян УПЦ ви не заберете, бо вони є вірними парафіянами своєї церкви на чолі з Митрополитом Онуфрієм. Ті, хто там голосували, не є парафіянами церкви», – пишуть у коментарях парафіяни УПЦ.

 

Теги по теме
Киевская область УПЦ ПЦУ
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны