Оцінка ВООЗ: медицині в Україні вдалося вижити, незважаючи на війну
Оцінка ВООЗ: медицині в Україні вдалося вижити, незважаючи на війну

Оцінка ВООЗ: медицині в Україні вдалося вижити, незважаючи на війну

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) заявила, що системі охорони здоров’я України вдалося вижити, незважаючи на повномасштабне вторгнення Росії.

— Шість місяців війни мали руйнівний вплив на здоров’я та життя жителів України, але, незважаючи на безліч проблем, системі охорони здоров’я вдалося вижити та надавати допомогу там і тоді, де і коли вона найбільше потрібна, — заявив Генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейєсус.

Глава ВООЗ зазначив, що система охорони здоров’я України, хоч і вражена, не впала.

ВООЗ продовжує підтримувати Міністерство охорони здоров’я України у відновленні зруйнованої інфраструктури, надання медичних послуг, поверненні медичного персоналу, що необхідне не тільки для здоров’я людей, а й для відновлення країни.

Але жодна система, підкреслив Тедрос Адханом Гебрейєсус, не може забезпечити відновлення здоров’я людей в умовах війни, тому він знову закликав Російську Федерацію покласти край бойовим діям.

Авиабомбы врага падали на дома, люди кричали, мы бежали между взрывами к ним.

История фельдшера из Бородянки.

ВООЗ повідомила, що допомогла доставити в Україну понад 1,3 тис.

метричних тонн критично важливих предметів медичного призначення і ще більше в дорозі.

Це електрогенератори, машини швидкої допомоги та запаси кисню для медичних закладів, матеріали для травм та невідкладних операцій, а також ліки для лікування неінфекційних захворювань (НДЗ).

Источник материала
loader
loader