Moderna подає до суду на Pfizer/BioNTech за порушення патентних прав на вакцину від COVID
Moderna подає до суду на Pfizer/BioNTech за порушення патентних прав на вакцину від COVID

Moderna подає до суду на Pfizer/BioNTech за порушення патентних прав на вакцину від COVID

КИЇВ. 26 серпня. УНН. Moderna подає до суду на Pfizer та її німецького партнера BioNTech за порушення патентних прав при розробці першої вакцини проти COVID-19, схваленої у США, стверджуючи, що вони скопіювали технологію, розроблену Moderna за роки до пандемії, передає УНН.

Деталі

Як повідомляє Moderna у п'ятничному пресрелізі, позов, який вимагає відшкодування грошових збитків у невизначеному розмірі, був поданий до окружного суду США в штаті Массачусетс та до окружного суду Дюссельдорфа в Німеччині.

"Ми подаємо ці позови, щоб захистити інноваційну технологічну платформу мРНК, яку ми розробили, вклали мільярди доларів у створення і запатентували протягом десятиліття, що передувало пандемії COVID-19", - заявив генеральний директор Moderna Стефан Бансель.

Moderna Inc самостійно та партнерство Pfizer Inc та BioNTech SE були двома з перших груп, які розробили вакцину від нового коронавірусу.

Компанія Moderna, заснована всього десять років тому, що базується в Кембриджі, штат Массачусетс, була новатором технології вакцинної мРНК, яка забезпечила безпрецедентну швидкість розробки вакцини проти COVID-19.

Процес затвердження, на який раніше йшли роки, був завершений за місяці, багато в чому завдяки прориву в області вакцин мРНК, які вчать людські клітини виробляти білок, що викликає імунну відповідь.

Німецька компанія BioNTech також працювала у цій галузі, коли співпрацювала з американським фармацевтичним гігантом Pfizer.

На початку пандемії Moderna заявила, що не забезпечуватиме дотримання своїх патентів проти COVID-19, щоб допомогти іншим розробляти власні вакцини, особливо для країн із низьким та середнім рівнем доходу. Але в березні 2022 року Moderna заявила, що очікує від таких компаній, як Pfizer та BioNTech, дотримання її прав на інтелектуальну власність. Компанія заявила, що не вимагатиме відшкодування збитків за будь-яку діяльність до 8 березня 2022 року.

Додамо

Управління санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США видало дозвіл на екстрене використання вакцини проти COVID-19 спочатку компанії Pfizer/BioNTech у грудні 2020 року, а через тиждень — компанії Moderna.

Вакцина Moderna від COVID — її єдиний комерційний продукт — принесла цього року дохід у розмірі 10,4 млрд доларів, тоді як вакцина Pfizer принесла близько 22 млрд доларів.

Патентні позови - не рідкість на ранніх стадіях розвитку нової технології.

Pfizer та BioNTech вже зіткнулися з численними судовими позовами від інших компаній, які заявляють, що вакцина партнерства порушує їхні патенти.

Наприклад, німецька компанія CureVac у липні також подала позов проти BioNTech у Німеччині. У відповідь BioNTech заявила, що її робота є оригінальною.

На Moderna також подали до суду за порушення патентних прав у Сполучених Штатах.

Источник материала
loader
loader