За добу через порти Дунаю пройшла рекордна кількість суден
За добу через порти Дунаю пройшла рекордна кількість суден

За добу через порти Дунаю пройшла рекордна кількість суден

КИЇВ. 28 серпня. УНН. Вчора, 27 серпня, у напрямку українських дунайських портів пройшли 11 суден, які перевозили 45 тисяч тонн зерна. Це рекордний показник з початку повномасштабного вторгнення росії, повідомляє УНН із посиланням на Facebook Міністерства інфраструктури України.

Цитата

"За минулу добу, 27 серпня, в напрямку українських дунайських портів (Ізмаїл, Рені та Усть-Дунайськ) через гирло Бистре та румунський канал Суліна пройшли 11 суден, загальним обсягом 45 тис. тонн. Це рекордний показник з 24 лютого, початку повномасштабного вторгнення росії", – ідеться у повідомленні.

Деталі

Зокрема, через гирло Бистре суднового ходу р. Дунай – Чорне море пройшло 7 суден, а через румунський канал Суліна – 4.

З березня через дунайські порти вже вдалося перевезти понад 4 млн тонн зерна – наразі це більше, ніж усіма іншими видами транспорту.

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков наголосив, що це не остаточні результати.

“За умови системних інвестицій та виконання програми з модернізації портів на Дунаї можливо збільшити їхню потужність до 25 млн тонн вантажів на рік. До речі, вже стартував спільний проект Міністерства інфраструктури та ЄБРР щодо дослідження експортної логістики у Бессарабії. За два місяці ми отримаємо пропозиції для планування державних, державно-приватних та приватних інвестицій, міжнародних проєктів та проєктів за кошти міжнародних фінансових організацій", – зазначив Кубраков.

Доповнення

28 серпня з портів України вийшло ще шість суден з українським зерном.

Источник материала
loader
loader