Глава МЗС Бельгії вибачилась за незаконний візит в окупований Крим
Глава МЗС Бельгії вибачилась за незаконний візит в окупований Крим

Глава МЗС Бельгії вибачилась за незаконний візит в окупований Крим

КИЇВ. 31 серпня. УНН. Міністр закордонних справ Бельгії Хаджа Лабіб пояснила свій незаконний візит до тимчасово окупованого Криму минулого року. На зустрічі з главою МЗС України Дмитром Кулебою у Празі вона заявила, що шкодує про порушення при перетині кордону, пише УНН з посиланням на пресслужбу МЗС України.

Деталі

Зазначається, що минулого року Лабіб, як журналістка і режисерка-документалістка, відвідала місто Севастополь у Криму в порушення законодавства України. Вона втілювала проєкт, який демонстрував, як росія використовувала культуру як силу та пропаганду, і як митці могли жити під утисками у такий складний історичний період.

Цитата

"Вона щиро шкодує, що цей візит відбувся за таких обставин. Міністерка Лабіб завжди захищала суверенітет і територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах, а також статус Криму як невід’ємної частини України", - йдеться в повідомленні.

Лабіб особисто запевнила у своїй підтримці та готовності Бельгії сприяти поверненню миру та відбудові України. Своєю чергою, Кулеба привітав щиру відданість Бельгії в питанні підтримки територіальної цілісності України, а також оцінив внесок, який вона робить для цього.

Нагадаємо

У липні 2022-го колишня журналістка Хаджа Лабіб, представниця ліберального політичного об’єднання Mouvement Réformateur’s (MR, "Реформаторський рух") замінила на посту глави МЗС Бельгії Софі Вільмес.

Теги по теме
МИД Украины Бельгия
Источник материала
Поделиться сюжетом