19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Стрічка Зази Буадзе «Мати Апостолів» отримала три нагороди на кінофестивалі в Швеції
Стрічка Зази Буадзе «Мати Апостолів» отримала три нагороди на кінофестивалі в Швеції

Стрічка Зази Буадзе «Мати Апостолів» отримала три нагороди на кінофестивалі в Швеції

В основі стрічки «Мати Апостолів» – історії жінок, сини яких воювали за Україну у 2014 році. Фільм зібрав понад десяток нагород міжнародних кінофестивалів по всьому світу.

Українська воєнна драма «Мати Апостолів» режисера Зази Буадзе отримала три нагороди на кінофестивалі Västerås Filmfestival в Швеції. Про це повідомила пресслужба Держкіно.

Стрічка перемогла в номінаціях «Найкращий міжнародний художній фільм», «Найкращий режисер міжнародного художнього фільму» та «Найкращий сценарій міжнародного художнього фільму».

В основі стрічки «Мати Апостолів» – історії жінок, сини яких воювали за Україну у 2014 році. У пошуках сина-льотчика, чий літак було збито над окупованою територією, мати потрапляє в чужий і агресивний світ ненависті та страждання. У цьому пеклі вона шукає сина, й, маючи в серці велику любов і милосердний характер, змінює всіх, кого зустрічає на своєму шляху. Її відчай і біль перероджуються у вічний материнський дух землі, який повертає синів додому, живих чи мертвих. У головній ролі – Наталія Половинка.

Стрічку створено кінокомпанією «Студія "Золоте Руно"».

Раніше фільм отримав три нагороди Нью-Йоркського міжнародного кінофестивалю. Також він був відзначений на Calella Film Festival в Іспанії, отримав нагороди на кінофестивалях New York Film Week (NYFW) у США та Ontario International Film Festival (ONIFF) у Канаді, нагороди міжнародних кінофестивалів у Франції та Словаччині, а також у Польщі. Крім того,стрічка отримала головну нагороду на кінофестивалі Asia Film Art International Film Festival (AFAIFF) у Гонконзі.

Теги по теме
украинское кино
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны