Viber пропонує безоплатний курс для вчителів про дистанційне навчання
Viber пропонує безоплатний курс для вчителів про дистанційне навчання

Viber пропонує безоплатний курс для вчителів про дистанційне навчання

Курс було створено на основі результатів дослідження основних проблем, з якими українські вчителі стикаються під час дистанційного викладання.

Компанія Rakuten Viber розробила курс для вчителів, аби допомогти організувати онлайн-навчання за допомогою месенджера. Про це повідомляє пресслужба компанії. Безплатний курс розміщений в чатботі «Навчайте з Вайбер» .

Курс складається з десяти модулів, що відповідають найрозповсюдженіші запитання вчителів. Серед них:

  • Як організувати навчальний процес та домашні завдання за допомогою месенджера.
  • Як вести облік відвідування та проводити контроль знань.
  • Як мотивувати учнів залучатись до навчання під час дистанційки.
  • Як організувати чати з учнями та батьками та запобігати конфліктам тощо.

Курс був розроблений разом з українською студією онлайн-освіти EdEra.

«Тисячі українських шкіл продовжують навчатися онлайн і це виклик для освітян: у когось з учнів поганий доступ до інтернету, у когось не вмикається камера або є проблеми з налаштуваннями. І на додачу, все це в умовах складного психоемоційного стану всіх учасників освітнього процесу: учнів, вчителів та батьків. Уникнути цих викликів ми не можемо, але точно можемо допомогти вчителям організувати та урізноманітнити онлайн-навчання, мотивувати учнів та налагодити спілкування в чатах без конфліктів. Чатбот «Навчайте з Вайбер» – інструмент, який стане в пригоді для цього», – розповів Ілля Філіпов, CEO студії онлайн-освіти EdEra.

За результатами опитування Rakuten Viber за участі понад 100 тисяч респондентів в Україні, 66% почали навчальний рік онлайн; ще 19% навчатимуться за змішаною формою, поєднуючи онлайн та офлайн; і лише 15% пішли у школи та навчатимуться очно. Українці поставились до дистанційного навчання здебільшого схвально: 55% вважають це розумним рішенням у сьогоденних реаліях, іще 17% підтримують змішану форму. Але незалежно від форми навчання, в Україні учні активно користуються груповими чатами. За даними Rakuten Viber, користування такими чатами серед українців до 18 років зросло у 3,9 раза 1 вересня порівняно із 1 серпня 2022 року. 

В компанеії повідомили, що в майбутньому команда Rakuten Viber планує продовжувати досліджувати проблеми вчителів та розширювати курс новими темами про інструменти для дистанційної освіти в Україні.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що українці читають у Viber вдвічі більше новин, ніж до війни.

Фото: Rakuten Viber

Теги по теме
Украина онлайн
Источник материала
Поделиться сюжетом