ВООЗ: випадки COVID падають всюди, але пандемія не закінчилася
ВООЗ: випадки COVID падають всюди, але пандемія не закінчилася

ВООЗ: випадки COVID падають всюди, але пандемія не закінчилася

КИЇВ. 8 вересня. УНН. Згідно з останнім щотижневим оглядом пандемії Всесвітньої організації охорони здоров’я, опублікованим у середу, минулого тижня кількість нових випадків коронавірусу в усьому світі впала приблизно на 12%. Про це повідомляє УНН з посиланням на AP.

Деталі

Агентство охорони здоров'я ООН повідомило, що минулого тижня було трохи менше ніж 4,2 мільйона нових випадків інфікування та близько 13 700 смертей, що на 5% менше.

«Це дуже обнадійливо, але немає гарантії, що ці тенденції збережуться», — сказав генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейесус на брифінгу для преси.

Він додав, що, попри те, що з лютого кількість зареєстрованих смертей щотижня впала більш ніж на 80%, одна людина все ще помирає від COVID-19 кожні 44 секунди, і більшості цих смертей можна уникнути.

У своєму звіті про пандемію ВООЗ заявила, що смертність від COVID-19 знизилася в Південно-Східній Азії, Європі та на Близькому Сході, але зросла в Африці, Америці та західній частині Тихого океану.

Вчені попереджають, що коронавірус «затримається далеко в майбутньому», частково тому, що він стає все краще і краще в обході імунітету від вакцинації та минулих інфекцій. Експерти вказують на нові дослідження свідчать про те, що останній варіант, омікрон, навіть краще ухиляється від імунної системи, ніж попередні варіанти.

НАгадаємо

Уже понад 16 тисяч: захворюваність на COVID-19 в Україні за тиждень зросла на понад 40%.

Теги по теме
Коронавирус ВОЗ
Источник материала
Поделиться сюжетом