"Буває раз у житті": гігантського кальмара вимило на берег Нової Зеландії
"Буває раз у житті": гігантського кальмара вимило на берег Нової Зеландії

"Буває раз у житті": гігантського кальмара вимило на берег Нової Зеландії

На пляжі Золотої затоки в Новій Зеландії місцеві жителі помітили гігантського кальмара завдовжки 4 метри. Фото молюска опублікував туристичний гід Антон Дональдсон в Instagram.

За словами гіда, туристи здивувалися від побаченого.

"Для більшості така можливість випадає раз у житті, якщо випадає взагалі. Таке зустрінеш не на кожному пляжі, адже органічний матеріал недовго зберігається на пляжі", — пояснив Доналдсон.

За його словами, ця морська істота була величезних розмірів — майже 4 метри завдовжки. Щупальця цьому кальмару відгризла якась інша морська істота, можливо, маленькі акули чи риби.

Гігантський кальмар

Гігантський кальмар — другий найбільший молюск у світі, за своїми розмірами він поступається лише антарктичному гігантському кальмару, який, зі свого боку, може зрости до 13 метрів.

Вони живуть по всій земній кулі, проте дуже рідко їх можна зустріти в природному середовищі. Мешкають ці молюски в океанах на глибині 300-1000 метрів.

До 2005 року не вдавалося навіть зробити фото цієї гігантського кальмара, а на відео їх зняли лише 2006 року біля японських островів Оґасавара.

За оцінками експертів National Geographic, у гігантських кальмарів найбільші очі серед усіх тварин, приблизно 25 см у діаметрі, розміром із середню тарілку. Вважається, що очі еволюціонували, щоб допомогти кальмару ловити відблиски біолюмінесцентного світла від здобичі на глибині нижче за 300 метрів під водою.

Гігантські кальмари — основний раціон кашалотів, іноді їх знаходять у шлунках грінд, акул та косаток.

Источник материала
Поделиться сюжетом