19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Агробізнес просить відкрити нові ринки для експорту української продукції
Агробізнес просить відкрити нові ринки для експорту української продукції

Агробізнес просить відкрити нові ринки для експорту української продукції

КИЇВ. 20 вересня. УНН. Представники аграрних підприємств просять державу посприяти відкриттю нових ринків для експорту української агропродукції. Про це під час конференції “Ефективне управління агрокомпаніями” заявив перший заступник голови правління агрохолдингу МХП Юрій Мельник, повідомляє AgroPortal, передає УНН.

Деталі

За словами Мельника, “зернова” угода, рішення про безмитний та безтарифний експорт до ЄС допомогли агробізнезу. Однак, крім концентрації на ЄС, важливо паралельно розвивати нові ринки для української агропродукції.

Цитата

“Держава має зосередитись на даному питанні, адже ця робота насамперед має проходити на державному рівні — виїзд делегацій, підписання міжнародних угод та профільних двосторонніх документів між країнами. Для цього потрібно, щоб діяльність Держпродспоживслужби координувалася Мінагрополітики. Це бачення бізнесу має бути враховане в Уряді”, - зазначив Сергій Мельник.

Додамо

У профільному міністерстві обіцяють найближчим часом відновити роботу над відкриттям нових ринків для агропродовольства. За словами першого заступника міністра агрополітики Тараса Висоцького, для цього потрібно, щоб бізнес говорив, що це потрібно, та визначав найцікавіші напрямки для експорту.

Нагадаємо

Україна відправила на експорт морем у межах "зернової" угоди вже 3,9 млн тонн агропродукції. 

Довідка

МХП — провідний виробник курячого м’яса в Україні з найбільшою часткою ринку і високою впізнаваністю бренду своїх продуктів (“Наша Ряба”). Засновник компанії — Юрій Косюк.

Теги по теме
экспорт
Источник материала
Поделиться сюжетом