Заборонені продукти для дітей: чого варто уникати в раціоні немовлят
Заборонені продукти для дітей: чого варто уникати в раціоні немовлят

Заборонені продукти для дітей: чого варто уникати в раціоні немовлят

Педіатр Марія Шпит розповіла, які продукти можуть бути небезпечними для дітей віком до 1 року. Молодим батькам варто звернути увагу на раціон немовлят та прибрати із нього цю їжу.

Мед

Як пише педіатр, немовлятам до року не варто давати мед, незважаючи в сирому він вигляді чи термічно оброблений. Оскільки в цьому продукті може міститися бактерія, яка виробляє токсини в кишківнику дитини, що призводить важкого захворювання ботулізму.

Коров'яче чи козяче молоко

Дитина до року не може перетравлювати ферменти та білки в даному продукті, а також коров'яче молоко не дає усіх належних поживних речовин дитині.

Сік та газовані напої

Марія Шпит розповідає, що діти до року не повинні вживати сік та газовані напої, а старшим можна дозволяти, але обмежувати в кількості. Про це йдеться також в американських дослідженнях з педіатрії. 

У газованих напоях міститься бромована рослинна олія, яка може негативно впливати на нервову систему, шкіру та пам'ять дітей. Крім того, обидва напої містять велику кількість цукру, що може спричинити карієс та ожиріння.

Цілісні горіхи та арахіс

Не можна давати дітям ці продукти, оскільки вони викликають обструкцію верхніх дихальних шляхів (непрохідність).

Сира їжа

Це яйця, м'ясо та риба. Дані продукти повинні добре термічно оброблятися і в сирому вигляді за жодних обставин їх не можна давати немовлятам.

Цукор та підсолоджувачі

Багато батьків віддають перевагу штучним підсолоджувачам для своїх дітей, щоб уникнути цукру. Однак обидва варіанти не є вдалими. 

Педіатр пропонує замінити ці продукти на натурально підсолоджені, такі як свіжі фрукти або сухофрукти.

Їжа з високим вмістом солі

Не варто давати дітям такі продукти, як консерви, м'ясні вироби (ковбаси, хот-доги, бекон), а також напівфабрикати.

Источник материала
Поделиться сюжетом