До киян звернулися з важливим попередженням: де не варто гуляти, можуть бути міни окупантів
До киян звернулися з важливим попередженням: де не варто гуляти, можуть бути міни окупантів

До киян звернулися з важливим попередженням: де не варто гуляти, можуть бути міни окупантів

Стало відомо про те, що в ліси Київської області тепер не можна буде ходити через міни ще як мінімум рік. Російські окупанти зробили такими прогулянки травмонебезпечними.

Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!

Підписатися

Про це заявив заступник голови ДСНС України Роман Прімуш під час брифінгу.

Незважаючи на те, що вже майже півроку минуло з моменту, коли російські війська відступили від Київської області, наші рятувальники досі справляються з наслідками цього.

У лісах цієї місцевості не можна буде пересуватися ще як мінімум рік, тому що все ще існує ризик того, що можна підірватись на мінах. При цьому цей дедлайн може тільки збільшитися з часом.

Знешкодження міни. Фото: Telegram

Насамперед рятувальники розмінували населені пункти, щоб мирні жителі зуміли повернутись до колишнього життя. З лісами ж справи набагато складніші.

Це можна було б зробити і швидше, однак частина піротехнічних підрозділів була направлена ​​до Харківської області, щоб працювати там зі складними районами.

ЗСУ, як відомо, продовжують свій контрнаступ, і за перші дні вересня практично повністю звільнили Харківську область. Звичайно ж, російські злочинці залишили там по собі величезну кількість мін. Саме тому було розставлено пріоритети, і вибухотехніків відправили на той напрямок.

Заняття з мінної безпеки, facebook.com/pressjfo.news

Вони в найкоротші терміни розмінують населені пункти області, щоб люди повернулися додому, і повернуться назад до Київської області. Скоро вся країна знову зможе спокійно жити, це лише питання часу.

Нагадаємо, що окупанти завдали страшного удару по центру Донецька: потрапили в ринок, тіла розкидані просто неба

Раніше повідомлялося, як збираються зміцнити кордон із Білоруссю та росією: "стіна Яценюка" стала прикладом того, як не потрібно

Також водіям, які вирішили заощадити на бензині, загрожує величезний штраф: перевищує вартість транспорту і позбавляє прав

Теги по теме
ГСЧС
Источник материала
Поделиться сюжетом