Названо п’ять найкорисніших джерел вуглеводів
Названо п’ять найкорисніших джерел вуглеводів

Названо п’ять найкорисніших джерел вуглеводів

Багато людей вважають вуглеводи злом, хоча це далеко не завжди буває так. Насправді вуглеводи, особливо складні, дають низку переваг для здоров’я. Серед них – як мінімум забезпечення організму енергією.

У всьому світі представники організацій охорони здоров’я радять 50% щоденних калорій одержувати саме з вуглеводів. При цьому потрібно вибирати продукти, які містять багато клітковини. Наприклад, такі п’ять продуктів.

  1. Фрукти. Корисно буде з’їдати щодня по одному такому фрукту, як банан чи яблуко. Хоча в них міститься багато натуральних цукрів і вуглеводів. Яблуко найкраще з’їдати разом зі шкіркою, а разом з бананом і ви отримаєте все, що потрібно організму.
  2. Кеш’ю. У кеш’ю в порівнянні з іншими видами горіхів більше вуглеводів і менше жирів. Ще в таких горіхах є компоненти, які знижують рівень «поганого» холестерину.
  3. Овес. У ньому є розчинна клітковина (знижує холестерин, підтримує здоров’я серця), магній, заліза, фолієва кислота, а 1,5 чашки вівса містять 14 г вуглеводів. Ще овес корисний для людей з діабетом, для тих, хто худне і для тих, хто хоче зберегти оптимальну вагу.
  4. Гарбуз. У цьому продукті багато антиоксидантів, калію, фолієвої кислоти, цинку, бета-каротину, вітамінів А і С. Але багато з цих речовин містяться у шкірці гарбуза. Також гарбуз відрізняється низькою калорійністю та легко засвоюється.
  5. Сочевиця. 1,5 чашки даного продукту – це приблизно 60 г вуглеводів, 15 г клітковини, близько 18 г білка і кілька цинку, фосфору, міді.
Источник материала
Поделиться сюжетом