ЄС поспішає ухвалити обмеження ціни на російську нафту після погроз путіна - Bloomberg
ЄС поспішає ухвалити обмеження ціни на російську нафту після погроз путіна - Bloomberg

ЄС поспішає ухвалити обмеження ціни на російську нафту після погроз путіна - Bloomberg

КИЇВ. 23 вересня. УНН. Країни-члени Європейського Союзу упродовж кількох тижнів прагнуть досягти політичної угоди, яка б запровадила обмеження ціни на російську нафту. Обговорення активізувалися після того, як президент рф володимир путін оголосив про "часткову мобілізацію" військ, інформує Bloomberg із посиланням на джерела, передає УНН.

Деталі

За інформацією джерел, обмеження ціни на нафту, ймовірно, буде включено в новий пакет санкцій, запропонований Єврокомісією. Такий крок об'єднає ЄС із зусиллями США, які спрямовані на те, щоб не допустити різке зростання вартості сирої нафти та вдарити по доходах москви.

Та попри зусилля з боку Єврокомісії, виконавчого органу ЄС, і деяких держав-членів, план стикається з багатьма перешкодами, повідомили джерела. Вони додали, що рішення щодо санкцій вимагає одностайності, чого складно досягти у зв'язку з різними енергетичними потребами країн-членів ЄС.

Представники держав-членів зустрінуться з Єврокомісією на вихідних, щоб обговорити нові санкції, які, окрім обмежень на нафту, можуть включати додаткові обмежувальні заходи щодо окремих осіб і секторів, таких як технології та предмети розкоші, зазначили співрозмовники видання.

Багато деталей ще потрібно обговорити, зокрема встановити граничну ціну. Також залишається незрозумілим, як таке обмеження буде запроваджено разом з ембарго ЄС на російську нафту та забороною на послуги, необхідні для її транспортування, погодженою на початку цього року. Джерела пояснюють, що у будь-якому випадку існує певна терміновість, оскільки необхідно буде ухвалити цінову стелю до того, як заходи ЄС набудуть чинності 5 грудня.

За словами співрозмовників Bloomberg, представники урядів країн ЄС у Брюсселі намагатимуться досягти попередньої угоди щодо стелі цін перед неформальною зустріччю лідерів ЄС у Празі 6 жовтня. Однією з найбільших проблем може стати Угорщина, яка неодноразово натякала на важливість одностайних рішень у ЄС.

Нагадаємо

За даними ЗМІ, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що санкції ЄС проти росії нібито завдали шкоди європейській економіці більше, ніж російській, і закликав скасувати обмеження до кінця цього року.

Теги по теме
Россия Евросоюз санкции нефть
Источник материала
Поделиться сюжетом