Купівля нерухомості за завищеною вартістю: меру Білої Церкви повідомили про підозру
Купівля нерухомості за завищеною вартістю: меру Білої Церкви повідомили про підозру

Купівля нерухомості за завищеною вартістю: меру Білої Церкви повідомили про підозру

КИЇВ. 23 вересня. УНН. Меру Білої Церкви Геннадію Дикому повідомили про підозру у завданні понад 8,7 млн гривень збитків територіальній громаді. Про це повідомляє САП, передає УНН.

Хоч в САП не вказують прізвище та місто, УНН стало відомо з власних джерел в правоохоронних органах, що мова про мера Білої Церкви Генадія Дикого.

Цитата

«23 вересня 2022 року за дорученням керівника САП прокурором повідомлено про підозру у завданні понад 8,7 млн гривень збитків територіальній громаді чинному міському голові одного з населених пунктів Київської області. Також САП та НАБУ повідомлено про підозру двом його спільникам», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що у ході досудового розслідування, яке здійснювали детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП, встановлено, що у 2018 році співвласник недобудови запропонував міському голові придбати вищезгадану нерухомість для потреб міста за 24 млн гривень. Незважаючи на те, що ціна суттєво перевищувала реальну вартість, очільник міста погодився на пропозицію.

«Задля приховання значної переплати співвласник приміщення забезпечив підроблення звіту про оцінку майна. Мер міста у свою чергу, використовуючи своє службове становище, забезпечив розгляд та голосування за прийняття рішення про надання дозволу на придбання приміщення депутатами міськради. Експертизою підтверджено збитки на суму понад 8,73 млн гривень», - зазначається в повідомленні.

Так, дії міського голови кваліфіковано за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 та ч.4. ст. 358 Кримінального кодексу України. Власнику недобудови інкриміновано ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України. Оцінювачу - ч. 2 ст. 358 КК України.

«Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Оскільки місце перебування співвласника недобудови невідоме, про підозру йому повідомили заочно», - інформує САП.

Источник материала
Поделиться сюжетом