Метінвест Політехніка завершила набір студентів і починає навчання
Метінвест Політехніка завершила набір студентів і починає навчання

Метінвест Політехніка завершила набір студентів і починає навчання

Перший в Україні недержавний гірничо-металургійний університет Метінвест Політехніка завершив перший набір студентів на всі освітні програми бакалаврського та магістерського рівня. 19 вересня понад 350 студентів розпочали навчання за сучасними інженерно-технічними спеціальностями, повідомила прес-служба компанії.  150 з них навчатимуться на бакалаврських програмах, ще 200 – на магістерських.

Група Метінвест мала намір відкрити університет в Маріуполі і навіть розпочала минулого року будівництво сучасного кампусу. Проте його довелося призупинити через війну й тимчасову окупацію міста. Втім компанія вирішила зберегти університет і оголосила перший набір студентів.  

Університет працюватиме в режимі комбінованого онлайн- та офлайн-навчання, дотримуючись усіх заходів безпеки для студентів і викладачів.  

Метінвест не полишає надії добудувати університет після перемоги України у війні з Росією. «Вірю, що університет стане центром об’єднання людей, яким небайдужа доля Маріуполя та України. Після нашої перемоги ми обов’язково повернемося до Маріуполя та добудуємо найсучасніший дім для найсучаснішого вишу», - зазначив акціонер Групи Рінат Ахметов.

Університету вдалося практично повністю зберегти свій професорсько-викладацький склад. У перші місяці повномасштабного вторгнення виш продовжив готуватися до навчання на ліцензованих освітніх програмах для бакалаврів і магістрів, а також відновив тренінги та курси підвищення кваліфікації за сімома напрямами для співробітників Метінвесту. Також були розроблені нові освітні програми, які дадуть змогу підготувати спеціалістів, необхідних для відновлення та відбудови української промисловості.

«Старт навчання у Метінвест Політехніці свідчить про те, що насамперед ми дотримуємося своїх планів попри всі надскладні виклики часу. А кількість охочих здобути сучасні інженерно-технічні професії дає віру в те, що незабаром українська промисловість матиме висококласних спеціалістів», - зазначив генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков.

Теги по теме
Образование
Источник материала
Поделиться сюжетом