МінТОТ: Причетних до псевдореферендумів чекає суд, їхні імена відомі правоохоронцям
МінТОТ: Причетних до псевдореферендумів чекає суд, їхні імена відомі правоохоронцям

МінТОТ: Причетних до псевдореферендумів чекає суд, їхні імена відомі правоохоронцям

За колабораційну чи сепаратистську діяльність в умовах повномасштабного вторгнення загрожує покарання до 15 років за ґратами (на фото — військовослужбовці зривають російську пропаганду у звільненій Балаклії).

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, правоохоронні та розвідувальні відомства України мають повну інформацією щодо організаторів та виконавців проведення так званих «референдумів» на тимчасово окупованих територіях.

«Стосовно усіх вказаних осіб буде введено санкції. Також буде ініційовано їх кримінальне переслідування, призупинено соціальні виплати, арештовано рухоме та нерухоме майно», — йдеться у повідомленні МінТОТ.

Також у міністерстві звернутись до колаборантів з попередженням:

  • жоден із вас не уникне кримінальної відповідальності;
  • жоден із вас більше не зможе відвідати своїх родичів і близьких на підконтрольній Україні території;
  • жоден із вас не зможе отримувати пенсійні й інші соціальні виплати;
  • жоден із вас не зможе використовувати власні активи на підконтрольній Україні території.

За колабораційну чи сепаратистську діяльність в умовах повномасштабного вторгнення загрожує покарання до 15 років за ґратами.

  • Дивіться також: Ведучий запропонував «референдум» про приєднання РФ до Нідерландів та пояснив, чому «Росія – це нідерландські історичні землі» (ВІДЕО)

21 вересня російський диктатор Володимир Путін заявив про початок «часткової мобілізації» в Росії, також він заявив, що Росія визнає результати «референдумів» про «приєднання» до РФ. Ці так звані «референдуми»  бойовики тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей, а також колаборанти тимчасово окупованих територій Херсонської та Запорізької областей нібито вирішили провести 23-27 вересня.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна не змінить політику визволення територій, які окупували росіяни, а радник голови Офісу президента Михайло Подоляк сказав, що росіяни просто втрачають час, організовуючи псевдореферендуми.

Західні лідери вже заявили, що результати фейкових «референдумів» не визнають. 

Анонс «референдумів» та початок «часткової мобілізації» збіглись у часі з невдачами росіян на фронті. Армія РФ була розгромлена на Харківщині, ЗСУ продовжують контрнаступальні дії на південному напрямку. За даними Генштабу ЗСУ, станом на 23 вересня українські військові ліквідували понад 56000 окупантів.

Радник керівника ОП Михайло Подоляк заявив, що росіяни на тимчасово окупованих територіях України проводять не «референдум», а пропагандистське шоу для «z-мобілізаціі».

Теги по теме
российская агрессия
Источник материала
Поделиться сюжетом