Стоять по 12 годин: на тлі мобілізації у рф на виїзд до Казахстану довжелезні черги
Стоять по 12 годин: на тлі мобілізації у рф на виїзд до Казахстану довжелезні черги

Стоять по 12 годин: на тлі мобілізації у рф на виїзд до Казахстану довжелезні черги

КИЇВ. 23 вересня. УНН. На кордоні росії з Казахстаном люди стоять у черзі на виїзд із рф уже по 12 годин. Про це повідомляють у журналістському проекті ASTRA, пише УНН.

Деталі

Зокрема, черги фіксують в напрямку КПП в Уральськ. Як повідомляють люди з місця події, перебувають у черзі на виїзд уже 12 годин.

"Черга рухається дуже повільно, багато хто проїжджав без черги узбіччям. Ті, хто їхав таксі, залишають таксистів, беруть валізи та йдуть до кордону пішки", - розповідає Михайло, який зараз також перебуває в черзі.

У комітеті національної безпеки Казахстану сьогодні заявили, що "21 вересня спостерігається зростання легкових АТС, що переміщуються, з рф в РК на 20%". "У зв'язку з цим, спостерігається накопичення АТС на деяких ділянках кордону з рф при в'їзді в РК. Найбільше скупчення спостерігається в Актюбінській, Атирауській, Західно-Казахстанській та Костанайській областях", - додали у КНБ.

Також повідомлялося напередодні, що люди, які виїхали з Бурятії до Монголії, особисто бачили довгі черги з машин на виїзд із рф і там.

Доповнення

Після оголошення мобілізації путіним 21 вересня з росії масово ринулися на виїзд - черги утворилися на кордонах з Грузією, Монголією та Казахстаном.

Фіксували активізацію руху з рф і на кордоні з Фінляндією, яка є членом ЄС.

У ЄС ведуть дискусії щодо підходу до ситуації з росіянами, які біжать від мобілізації за кордон.

Теги по теме
Россия Казахстан
Источник материала
Поделиться сюжетом