Вакцинація цуценят
Вакцинація цуценят

Вакцинація цуценят

Вакцинація важлива не тільки для собак віком до 12 місяців: для захисту організму від багатьох захворювань протягом усього життя необхідно регулярно проводити ревакцинацію.

Навіщо моєму собаці повторні щеплення?

Перші щеплення роблять цуценяті у віці 2-3 місяців з подальшою ревакцинацією. Під щепленням мається на увазі введення антигенів для захисту від найнебезпечніших або найпоширеніших захворювань. Мета цього процесу — допомогти сформувати у тварин імунітет проти певних хвороб.

Зазвичай вакцина для собак забезпечує високий захист лише на певний термін, тому необхідно регулярно проводити ревакцинацію вихованця. Графік вакцинації складає ветеринарний лікар з урахуванням індивідуальних особливостей та потреб вашої тварини.

Відео дня

Які щеплення потрібні собаці?

Зазвичай у віці 6-8 тижнів виконуються перші планові щеплення. Їх ще називають "базовими". Залежно від індивідуальних умов утримання вашого улюбленця, ветеринарний лікар може розширити перелік щеплень, додавши додаткові.

Єдиної схеми вакцинації немає, але є певні рекомендації. Згідно з ними, перші базові щеплення можна робити цуценяті вже у віці 6-8 тижнів з ревакцинацією кожні 2-4 тижні, поки улюбленець не досягне віку 16 тижнів. Таким чином, кількість щеплень залежить від кількох факторів, зокрема, від дати першої вакцинації та подальшого інтервалу виконання щеплень. Тільки ветеринарний лікар може скласти план вакцинації індивідуально для вашого улюбленця.

Що буде, якщо не робити повторної вакцинації?

Згодом захист організму, отриманий у результаті первинної вакцинації, слабшає. Тварина стає більш вразливою перед збудниками інфекційних захворювань. А багато з цих хвороб дуже важко піддаються лікуванню. Тому ревакцинацію варто робити регулярно.

Крім того, документи про пройдений курс ревакцинації можуть бути потрібні під час подорожей з вихованцем або для перебування собаки в зооготелі.

Чи нагадає ветеринарний лікар про дату ревакцинації?

Сьогодні більшість ветеринарних клінік розсилає попередні нагадування своїм клієнтам про дати проведення ревакцинації. Тим не менш, краще самостійно відзначити потрібну дату у своєму планері.

Програма вакцинації складається з ветеринарним лікарем, який прописує дати щеплень індивідуально для вашого улюбленця та допомагає у регулярному огляді тварини для підтримки її здоров'я.

Источник материала
Поделиться сюжетом