Українська електрика може допомогти замістити брудні російські енергоресурси - Зеленський
Українська електрика може допомогти замістити брудні російські енергоресурси - Зеленський

Українська електрика може допомогти замістити брудні російські енергоресурси - Зеленський

КИЇВ. 23 вересня. УНН. Україна має змогу та готовність експортувати електроенергію до європейських країн, аби замістити російські енергоносії. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський на саміті філантропії Forbes 400, передає УНН.

Цитата

«Виробництво електрики в Україні – доволі прибутковий бізнес, зокрема й у сфері виробництва «зеленої» енергії. Але, враховуючи нашу можливість експортувати електрику, це також не просто бізнес – це реальний інструмент недопущення енергетичної бідності для десятків мільйонів людей у країнах Європи, з якими ми межуємо. Це стабілізація енергетичної ситуації на всьому Європейському континенті», – повідомив Зеленський, якого цитує пресслужба ОП.

Він додав, що до України зараз звертаються Молдова, Румунія, Польща та інші сусідні щодо експорту електроенергії взимку. Тому інвестиції у розширення українських енергопотужностей – це порятунок від холоду для різних народів.

«Можливість для України експортувати десятки гігават електрики – важливий чинник у європейській кліматичній політиці. Зараз Європа, на жаль, усе ще сильно залежить від брудних енергоресурсів росії. Вони брудні не тільки тому, що їх продаж є способом росії фінансувати війну. Не тільки тому, що їх спалення забруднює атмосферу. А ще й тому, що вони видобуваються настільки грубо й неакуратно стосовно довкілля, що їх видобуток у росії є синонімом екологічного лиха. 

Українська електрика може допомогти замістити брудні російські енергоресурси. А отже, це й кліматична безпека», – зазначив Зеленський.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський виступив на 77-й Генасамблеї ООН та представив "формулу миру", яка передбачає мир не тільки для України, але й для усіх країн цивілізованого світу, які зазнали збройної агресії.

Теги по теме
Владимир Зеленский энергетика
Источник материала
Поделиться сюжетом