Новим послом України в Німеччині став Олексій Макеєв: що про нього відомо
Новим послом України в Німеччині став Олексій Макеєв: що про нього відомо

Новим послом України в Німеччині став Олексій Макеєв: що про нього відомо

Президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення нового надзвичайного і повноважного посла України в Німеччині, який замінить на цій посаді звільненого Андрія Мельника.

У п'ятницю, 23 вересня, український дипломат Олексій Макеєв отримав офіційне призначення на посаду посла України в Німеччині.

ТСН.ua із відкритих джерел зібрав інформацію про цього дипломата.

Освіта

46-річний Олексій Сергійович Макеєв  здобув освіту в Інституті міжнародних відносин Київського національного університету імені Т.Шевченка. Володіє англійською, німецькою та російською мовами, також розмовляє іспанською та французькою.

Кар'єра

На дипломатичній службі перебуває від 1996 року. Раніше Макеєв працював в українських дипломатичних представництвах Швейцарії та Німеччини. Дипломата називають фахівцем із проблем міжнародної безпеки та аналізу зовнішньополітичних процесів. 

У 2014 році він був призначений політичним директором Міністерства закордонних справ. У травні 2020 року міністр Кулеба призначив Макеєва на утворену посаду спеціального представника МЗС з питань санкцій політики. Був членом міжнародної експертної групи Єрмака-Макфола. 

Сім'я

Олексій одружений з Оленою Макеєвою. З березня 2015 по травень 2016 року вона займала посаду заступника міністра фінансів. Зараз — Олена керівник Ради директорів аудиторської фірми "Аксьонова та партнери" (їй належить 20% компанії). Також вона займається підприємницькою діяльністю (діяльність у сфері бухгалтерського обліку та аудиту; консультування з питань оподаткування).

У подружжя є донька Анастасія. Вона живе у французькому Страсбурзі, де навчається в місцевому університеті.

Нагадаємо, раніше федеральний президент Франк-Вальтер Штайнмаєрдав свою згоду на призначення Олексія Макеєва новим послом України у Німеччині. Його попередник Андрій Мельник обіймав цю посаду протягом тривалого часу - від 2014 року. 

Читайте також:

  • Зеленський звільнив п'ять українських послів, зокрема посла в Німеччині Андрія Мельника
  • "Вдає ображену ліверну ковбасу": посол України у Німеччині про відмову Шольца їхати до Києва
  • "Ляпас українському народу": посол України в Німеччині про заборону української символіки у Берліні 8-9 травня
Источник материала
Поделиться сюжетом