Блінкен зустрівся з главою МЗС Китаю і попередив про "наслідки" за допомогу Росії
Блінкен зустрівся з главою МЗС Китаю і попередив про "наслідки" за допомогу Росії

Блінкен зустрівся з главою МЗС Китаю і попередив про "наслідки" за допомогу Росії

Блінкен попередив Китай про наслідки за допомогу Росії \ фото REUTERS

Державний секретар США Ентоні Блінкен провів переговори з главою МЗС Китаю Ван І і попередив його про "наслідки" у разі допомоги РФ у війні проти України.

Як говориться в повідомлення на сайті Держдепу, Блінкен повторив Ван І позицію США щодо війни Росії проти України і "підкреслив наслідки", якщо Китай надасть допомогу РФ в її повномасштабному вторгненні.  

Одночасно держсекретар зазначив, що США залишаються відкритими для співпраці з Китаєм там, де "перетинаються інтереси" країн. 

Відео дня
Читайте також:
Лідер Китаю пропустив вечерю з Путіним і Ердоганом - Reuters
Аналітики знайшли спільну потенційну слабкість збройних сил РФ і Китаю

Крім РФ і України дипломати обговорили питання двосторонніх відносин між США і КНР, а також питання Тайваню. Блінкен сказав, що необхідно підтримувати відкриті лінії зв'язку і "відповідально управляти" відносинами між Вашингтоном і Пекіном. 

Також він заявив про необхідність стабільності і миру в Тайванській протоці для збереження глобальної та регіональної безпеки.

Відносини Китаю і РФ

4 лютого 2022 року за підсумками зустрічі голови КНР Сі Цзіньпіна і російського президента Володимира Путіна дві країни оголосили про глибоке стратегічне партнерство з метою протидії глобальному впливу США.

Разом з тим, інвестиції Китаю в Росії в рамках програми "Один пояс, один шлях" вперше впали до нуля, що свідчить про небажання Пекіна потрапити під санкції через війну в Україні.

18 вересня на зустрічі ШОС Путін почув, що незважаючи на економічну вигоду, Китай не зацікавлений у продовженні російської війни в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Поки що не було доказів, що Китай допомагав Росії у війні проти України-Байден
  • Треба закінчити війну: Путін міг почати мобілізацію після переговорів з КНР та Індією - Фейгін
  • Китай відмежовується від РФ на тлі її загроз ядерною війною, але їх дещо об'єднує-CNN
Теги по теме
США Китай
Источник материала
Поделиться сюжетом