Щонайменше 50 людей загинули під час розгону протесту в Ірані
Щонайменше 50 людей загинули під час розгону протесту в Ірані

Щонайменше 50 людей загинули під час розгону протесту в Ірані

КИЇВ. 24 вересня. УНН. Щонайменше 50 людей були вбиті під час придушення іранськими силами безпеки протестів, які відбулися після смерті Махси Аміні під час ув'язнення поліцією моралі. Про це інформує УНН з посиланням на Anews.

Деталі

Неурядова організація з прав людини в Ірані (IHR), що базується в Осло, повідомила, що кількість жертв зросла після того, як у ніч на четвер у місті Резваншахр у північній провінції Гілан загинули шість людей під час обстрілу сил безпеки. Інші смерті були зафіксовані в Баболі та Амолі, також на півночі Ірану.

Протести відбулися приблизно у 80 містах країни від початку демонстрацій тиждень тому.

Правозахисні групи також вказали на загибель людей у ​​північному Курдистані, звідки родом Аміні.

Цитата

«Наразі щонайменше 50 людей були вбиті, і люди продовжують протестувати за свої основні права та гідність. Міжнародна спільнота повинна підтримати іранський народ проти одного з найбільш репресивних режимів нашого часу», — сказав директор IHR Махмуд Амірі-Могаддам.

Офіційна кількість загиблих внаслідок зіткнень, оприлюднена іранською владою, залишається принаймні 17, у тому числі п'ятеро співробітників служби безпеки. Інші джерела повідомляють про щонайменше 50, проте справжня цифра може бути значно більшою.

Нагадаємо

В Ірані проходять протести через смерть дівчини, яку затримали за неправильне носіння хіджабу. 

Теги по теме
Протест Иран
Источник материала
Поделиться сюжетом