Китай та Індія закликають вийти з російсько-української війни шляхом переговорів
Китай та Індія закликають вийти з російсько-української війни шляхом переговорів

Китай та Індія закликають вийти з російсько-української війни шляхом переговорів

КИЇВ. 25 вересня. УНН. Китай та Індія закликали до припинення війни в Україні шляхом переговорів. Про це інформує УНН з посиланням на AFP.

Деталі

Міністр закордонних справ Китаю Ван І закликав росію та Україну "не допустити поширення кризи" та впливу на країни, що розвиваються.

"Китай підтримує всі зусилля, спрямовані на мирне врегулювання української кризи. Нагальним пріоритетом є сприяння мирним переговорам", - сказав Ван І.

"Основне рішення полягає в тому, щоб врахувати законні інтереси безпеки всіх сторін та побудувати збалансовану, ефективну та стійку безпекову архітектуру".

Позиція Індії

"Оскільки конфлікт в Україні продовжує вирувати, нас часто запитують, на чиєму ми боці", - сказав міністр закордонних справ Індії Субрахманіям Джайшанкар.

"Наша відповідь щоразу пряма і чесна — Індія на стороні миру і твердо стоятиме на ній", — сказав він.

"Ми на стороні, яка закликає до діалогу та дипломатії як до єдиного виходу".

Доповнення

Під час візиту до ООН Ван зустрівся з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, це були їхні перші переговори з початку війни.

Раніше цього місяця путін визнавкитайську "заклопотаність"Україною під час зустрічі зі своїм колегою Сі Цзіньпіном.

Західні держави розглядають можливість запровадження додаткових санкцій після того, як путін оголосив мобілізацію резервістів і зробив погрозу застосувати ядерну зброю.

Теги по теме
война Китай Индия
Источник материала
Поделиться сюжетом