Міністр закордонних справ білорусі звинуватив НАТО та Захід у війні в Україні
Міністр закордонних справ білорусі звинуватив НАТО та Захід у війні в Україні

Міністр закордонних справ білорусі звинуватив НАТО та Захід у війні в Україні

КИЇВ. 25 вересня. УНН. На думку міністра закордонних справ білорусі, корінна причина війни в Україні походить від закінчення Холодної війни 30 років тому. Про це УНН пише з посиланням на АР.

Деталі

На той час не було жодного офіційного договору — лише "джентльменська угода", яка відкрила Заходу шлях до забезпечення свого панування, зокрема за рахунок розширення Північноатлантичного альянсу, заявив під час виступу на Генасамблеї ООН володимир макей.

Цитата

"У своєму прагненні до розширення НАТО Захід фактично подолав неподільність безпеки, життєво важливий принцип, який свідчить, що одна сторона не повинна прагнути до досягнення власної безпеки за рахунок інших сторін", - сказав він.

Аргументи макея відбивають наративи росії, союзниці білорусі.

макей сказав, що НАТО і Захід у своєму прагненні розширитися на схід "згаяли законні інтереси безпеки як росії, так і білорусі". Він описав участь НАТО в тому, що він назвав "незаконними війнами" в Югославії, Іраку, Лівії та Сирії, "на додаток до спроб Альянсу посягнути на деякі історичні східнослов'янські та прилеглі землі".

"Тому, — заявив він, — саме колективний Захід повинен повністю нести відповідальність за кровопролиття, що триває в Україні".

Далі він продовжив: "Більшість інших країн... хочуть створити поліцентричний або багатополярний світ, без єдиного центру управління, в якому ніхто не нав'язує іншим свої погляди, інтереси та цінності, - сказав він. - Захід домінував у світі протягом останніх п'яти століть. Відтак він вважає, що може продовжувати подібну історію нескінченно".

Він висміяв економічні санкції, введені західними союзниками проти росії, як неефективні, а також вказав на шкоду, яку, за його словами, натомість вони завдали іншим країнам у всьому світі, піднявши ціни на енергоносії та продукти харчування.

макей завершив свій виступ, запропонувавши допомогу білорусі в укладенні угоди про припинення вогню та всеосяжне стратегічне мирне врегулювання між росією та Україною.

"Альтернативи переговорам немає", – вказав він.

Теги по теме
война Беларусь
Источник материала
Поделиться сюжетом