Росія збирається збільшити призовний вік для мігрантів
Росія збирається збільшити призовний вік для мігрантів

Росія збирається збільшити призовний вік для мігрантів

Голова президентської ради з прав людини (РПЛ) рашистів Валерій Фадєєв запропонував розглянути можливість збільшення призовного віку трудових мігрантів та інших громадян, які прибули в Росію і отримали громадянство, до 45 або 50 років.

Про це пишуть пропагандистські ЗМІ.

«Конституція говорить, що захист вітчизни є обов'язком і обов'язком громадянина Російської Федерації, не роблячи різниці між тими, хто отримав громадянство за народженням, і тими, хто був натуралізований.

Необхідно заповнити цю правову прогалину і розглянути можливість збільшення призовного віку натуралізованих громадян до 45 або 50 років», – сказав Фадєєв.

За його словами, тема мобілізації дуже чутлива для суспільства, є надзвичайно високий запит на справедливість і прозорість процедури.

Одна з часто озвучених скарг стосується трудових мігрантів та інших громадян, які прибули в Росію і отримали громадянство.

«Згідно з чинним законодавством, якщо їм більше 27 років, то вони не підлягають призову на строкову військову службу, а, отже, не можуть отримати військово-облікову спеціальність і потрапити в запас», – зазначив рашист.

При цьому Фадєєв уточнив, що йдеться про негайну мобілізацію натуралізованих іноземців – це була б дискримінація.

«Але, наприклад, в Ізраїлі, куди зараз поспішає частина наших громадян, репатріанту дається термін в 1 рік для поселення на новому місці, після чого його призивають в Сили оборони Ізраїлю, незалежно від віку.

Я вважаю, що подібні механізми можуть бути запроваджені і в нашій країні», – зазначив голова РПЛ.

Він додав, що найближчим часом Рада розраховує провести консультації з цього питання з профільними комітетами Держдуми і Ради Федерації, а також з Головним юридичним управлінням Міноборони Росії.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що Росія планує мобілізувати до армії 300 тисяч резервістів.

«Де їх усіх закопувати?» Як українці реагують на заяви Путіна про мобілізацію.

Источник материала
Поделиться сюжетом